MónTerrassa
Terrassa aprova uns pressupostos de consens
  • CA
Ple extraordinari de pressupostos a l’Ajuntament de Terrassa | ERC Terrassa

!--akiadsense-->

Tal i com tot feia preveure, aquest dijous s’ha aprovat la proposta inicial de pressupostos per al 2017. Després d’unes setmanes de negociacions, l’equip de govern tirar endavant el document gràcies als seus vots favorables(PSC i PDeCAT) i les abstencions dels grups TeC, ERC-MES i C’s. Per la seva banda, PP i CUP hi han votat en contra. D’aquesta manera, els pressupostos han tingut el suport d’una àmplia majoria.

Només s’ha presentat una esmena, i ha anat a càrrec del Partit Popular. Aquesta esmena demana “poder dotar amb 75 mil euros més l’Oficina de capacitats diverses, la qual fa front a necessitats urgents, com ara la millora de l’accessibilitat. Hi ha partides que no són prioritàries ni urgents a la nostra ciutat, com la dedicada a la revista municipal Visquem-Sortim. Per aquest motiu, demanem que aquesta partida s’anul·li i passi directament a la partida per dotar l’Oficina”. El tinent d’alcalde Alfredo Vega ha defensat que la partida destinada a la revista municipal és trasllada com “un instrument de comunicació escrita per arribar als ciutadans, es tracta de protegir el dret d’informació de la ciutadana i que forma part de les polítiques públiques. Hi està previst que es creï un consell assessor que garantirà l’objectivitat i la transparència. No és un instrument de l’Ajuntament sinó de la ciutadania”. L’esmena ha quedat aprovada gràcies al suport dels vots dels grups municipals de l’oposició.

El tinent d’alcalde Alfredo Vega ha subratllat que el pressupost és “el resultat d’un intens diàleg i de les aportacions dels diferents grups municipals i dels ciutadans a través del pla municipal de participació i dels Consells de Districte”, i el qual “prioritza els recursos més enllà de les partides comptables” i ha fet esment a les aportacions positives que ha realitzat cadascun dels grups de l’oposició que han afavorit a “millorar el projecte inicial” amb un “to constructiu”.

Un pressupost que s’incrementa en prop d’un 4% respecte l’any passat i que s’enfila als 207 mil euros (amb inversions i comptant les societats dependents) i que té entre els seus projectes estrella, en l’apartat d’inversions, l’esponjament de Ca n’Anglada (amb una partida d’1,4 milions d’euros) i la finalització del Pla de Barris de La Maurina (1,5 milions d’euros) o que compta amb un increment en inversions en neteja i espai públic, polítiques socials o una partida de 350 mil euros per a fer front a la municipalització de l’aigua.

Pel que fa a la distribució del pressupost per àrees, el pressupost queda de la següent manera:

• Territori i Sostenibilitat: 66.084.326 (+4,80%)

• Drets Socials i Serveis a les Persones: 47.589.556 (-2,19%)

• Serveis Generals i Govern Obert: 23.295.640 (+6,95%)

• Cultura, Innovació i Projecció: 16.754.761 (+5,50%)

• Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació: 6.045.791 (+2,75%%)

La negociació dels pressupostos, per partits

PSC i PDeCAT recalca l’aposta per l’acció social i espai públic

TeC i ERC-MES s’alien per a uns “pressupostos de l’aigua”

PP, contra els pressupostos per no prioritzar a “neteja i la seguretat”

La CUP anuncia el no als pressupostos de 2017

Ciutadans ha defensat que el seu vot no ha estat positiu per tres raons: l’increment en la pressió fiscal (1,2 milions d’euros en impostos), la visió estratègica de la ciutat (“l’equip de govern manca d’una idea que vagi més enllà de la gestió del dia a dia, que per exemple no es permet ni a la ciutadania ni als grups municipals participar en el POUM”) el deute de l’Ajuntament (“el nivell de deute ens col·loca com una ciutat més endeutada de l’Estat, no volem ser còmplices d’unes polítiques que ens han portat fins aquí”). Però l’agrupació sí que ha manifestat que “considerem que té prous elements positius que el converteixen en el millor pressupost de l’Ajuntament de Terrassa dels darrers sis anys. I volem participar d’ells”, i per això s’han decidit abstenir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa