MónTerrassa
Terrassa aprova uns pressupostos municipals 2021 marcats per la Covid

Aquest dimarts ha tingut lloc el ple extraordinari de pressupostos municipals 2021. El govern, format per Tot per Terrassa i ERC-MES, ha aprovat en solitari el primer tràmit. El pressupost total (despesa corrent + inversions) per a l’any vinent serà superior que el 2020: 219,44 milions d’euros (un 1,08% més), dels quals 13,7 milions aniran destinats a noves inversions. La resta de formacions s’ha abstingut. Junts per Terrassa i Cs ja ho havien avançat. El PSC, malgrat ser molt crític, finalment ha defugit del no.

Des de l’executiu han remarcat que es tracta d’un pressupost “viu” i que s’haurà d’anar adaptant a les circumstàncies marcades encara per la pandèmia. Han celebrat poder incrementar l’endeutament (que arribarà fins als 11,4 milions d’euros) i que es pugui disposar dels 7,5 milions de superàvit. Recorden però els efectes de la Covid han tingut una clara influència en la reducció d’ingressos, que ha superat els 6,5 milions.

Entre les prioritats que s’ha marcat el govern per a l’any 2021 hi ha el compromís de millora del servei de neteja i recollida de residus, i pujades en el manteniment de l’espai públic i en seguretat. I és que l’àrea de Territori i Sostenibilitat és qui s’endú una major pessigada, d’aquí que sigui l’àrea amb un pressupost més elevat (116,4 milions). En aquesta àrea s’inclou un Pla de mesures per a la inspecció i gestió de residus; fer estudis i manteniment de les rieres en trama urbana; incrementar el parc d’habitatges de protecció pública; o potenciar l’Anella Verda. Millores de les activitats culturals, suport a entitats culturals i esportives, o l’organització del Mundial d’Hoquei de 2022, és la segona gran prioritat.

Com és lògic en temps de crisi econòmica i social, la tercera gran àrea és per a reforçar els ajuts i projectes de Serveis Socials i Servei d’atenció a domicili. Una prioritat que va intrínsecament relacionada amb la següent, que és reforçar els serveis d’atenció ciutadana i cita prèvia en un interès cap a la transformació digital integral. Educació i Ocupació (amb l’aposta de seguir cofinançament els programes d’inserció i de potenciar els dos grans Mercats de la ciutat), són les darreres prioritats que ha posat sobre la taula el govern.

Pel que fa a les inversions previstes -el govern afirma que es tracta de projectes que començaran a desenvolupar aquest any vinent i que, molts d’ells, tindran continuïtat els anys següents- la partida més gran anirà a “Espai Públic i Equipaments” amb projectes d’urbanització, rehabilitació o adequació com el Parc de la República, Casal de Roc Blanc, pista de Can Jofresa o actuacions a les rieres. Educació, Seguretat o Indústria són algunes de les altres grans àrees on aniran a parar les inversions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa