MónTerrassa
TeC vol reduir la ràtio d’alumnes a les escoles i instituts de Terrassa

Terrassa en Comú ha presentat acord de Junta de Portaveus per a la reducció de ràtios a les escoles i instituts de la nostra ciutat; un acord que portaran al Ple Municipal d’aquest dijous a Terrassa. La ràtio que determina del Departament d’Ensenyament és de 25 alumnes a primària (i per extensió al segon cicle d’infantil) i 30 a l’ESO, situant la ràtio de P3 a 22 alumnes als centres d’alta complexitat que ho acordin i 27 a 1r d’ESO.

Segons les dades dels Serveis Territorials a Terrassa dels 538 grups d’infantil i primària, 389 tenen més de 25 alumnes. Pel que fa a la secundària, de 163 grups, 133 estan per sobre de la ràtio (30 alumnes per aula). La Generalitat marca l’excepcionalitat que en cas de necessitat es pugui incrementar a 1 o 2 alumnes per grup; una excepcionalitat que segons els sindicats, s’ha convertit en norma.

L’acord que els comuns han presentat demana que no se sobrepassin les ràtios que determina la normativa; que s’estudiï la possibilitat de baixar la ràtio de 25 a 22 a P3, com s’ha fet, per acord de tots els centres, a l’Ajuntament de Manlleu i mantenir la reserva de places per a alumnes de necessitats educatives especials o específiques una vegada finalitzada la matriculació per tal de distribuir-ne la matricula entre el major nombre de centres. Terrassa en Comú afirma que “a hores d’ara no podem aplicar les conclusions que es puguin extreure de l’estudi “Escolarització Terrassa: diagnòstic i propostes d’equitat educativa” a la matrícula d’enguany, per això creiem que l’adopció d’aquest acord pot ser un pas endavant”.

Nou comentari

Comparteix