MónTerrassa
TeC refusa l’aplicació del 155, aposta pel diàleg i un referèndum acordat
  • CA

Terrassa en Comú ha presentat Acord de Junta de Portaveus en rebuig a la suspensió de l’autonomia de Catalunya i en defensa de l’autogovern. Es tracta d’un acord en rebuig al conjunt de mesures que “suposen la suspensió de l’autogovern de Catalunya, que són contràries a la Constitució que invoca i, en especial, als drets de participació política, de les llibertats d’informació i d’expressió i al de l’autonomia de les nacionalitats i regions”.

L’acord que l’agrupació municipal ha presentat proposa, entre altres acords:

1- Rebuig de l’aplicació de mesures excepcionals derivades de l’activació de l’article 155.

2- Exigir la desactivació de les mesures que va presentar el president Rajoy el passat dissabte.

3- Exigir la llibertat immediata de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

4- Exigir al Govern Espanyol el referèndum que Catalunya necessita per tal de poder decidir lliurement el seu futur. A la vegada creiem que una DUI no seria la solució que Catalunya necessita. L’immobilisme i les iniciatives unilaterals poden conduir Catalunya a una greu esquerda social.

Des de TeC manifesten que “ara més que mai és necessari promoure i articular la unitat del conjunt de les institucions públiques catalanes, forces polítiques, agents socials i entitats i organitzacions per donar resposta des del civisme al segrest institucional i defensar el nostre autogovern. No estem disposats a renunciar ni al nostre autogovern ni a votar el seu futur; l’única resposta és donar suport a les nostres institucions, treballar per una democràcia i un país de qualitat i defensar la voluntat de la majoria de la societat catalana de votar en un referèndum reconegut, inclusiu i amb garanties. Només el diàleg i la democràcia seran les eines per superar la crisi territorial i institucional més greu des de 1978″.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa