Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú | Alba Herrera

El grup municipal de Terrassa en Comú ha iniciat un procés participatiu únic per a la construcció del programa electoral per a les Municipals del maig del 2019 a través de l’Agòra TeC, una plataforma de participació basada en el software Decidim que actualment utilitzen més de 30 ciutats i organitzacions d’arreu de l’Estat. Terrassa en Comú és pionera en la utilització d’aquesta plataforma per obrir la participació i els debats de l’organització a tota la ciutadania. Es tracta d’un sistema similar al que també ha anunciat ERC, que ha demanat la participació a les xarxes socials per fer el seu programa electoral.

Per elaborar el programa electoral s’ha iniciat un procés que consta de diferents fases on la ciutadania podrá debatre, fer propostes, donar suports a les que més interessin i participar de la redacció del programa definitiu. Les propostes i els debats es duran a l’Àgora TeC on tothom pot participar dels debats i fer propostes concretes per construir un programa en comú.

El procés participatiu anirà acompanyat d’una sèrie de Trobades presencials per debatre, fer aportacions i propostes per àmbits sectorials i/o projectes transversals de ciutat. El passat dissabte 23 de febrer Terrassa en Comú va realitzar la primera de les trobades centrades a fer el programa per a les Municipals de 2019. Unes trobades obertes a tota la ciutadania per poder construir un programa de forma col·lectiva i participativa. El procés participatiu està organitzat en les següents fases:

Fase d’aportacions (fins el 18 de març): En aquesta primera fase es pot participar dels debats sobre els grans eixos de ciutat de Terrassa en Comú i fer propostes concretes pels diferents àmbits sectorials. Les propostes poden ser ja tancades o col·laboratives i es poden votar aquelles que trobeu més interessants. Quan una proposta passi el llindar de 5 vots serà inclosa en la fase d’avaluació, perquè els grups de treball per àmbit les pugui debatre i l’equip redactor les inclogui.

Fase de redacció d’esborrany (acaba el 31 de març): Redacció del programa, inclusió de les propostes avaluades i estudiades i dels textos posats a debat a l’Àgora i a les trobades presencials.

Fase d’esmenes al text (acaba el 14 d’abril): En la fase d’esmenes es podran fer aportacions i esmenes la proposta de redactat del programa electoral.

Fase de redacció definitiva (acaba el 30 d’abril): Debat i inclusió de les esmenes, correcció i maquetació del programa. En acabar aquesta fase es farà una presentació pública el dia 4 de maig.

Finalment en la fase post-electoral s’obrirà un procés de seguiment de les propostes acceptades i incloses al programa que s’adequarà a la funció de Terrassa en Comú a l’Ajuntament de Terrassa en la propera legislatura.

Nou comentari