MónTerrassa
Els comuns afirmen que als menjadors escolars de Terrassa es passa gana
  • CA

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, considera “molt greus” les afirmacions que fa el grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) en una proposta de resolució que elevarà al ple, en què es diu que la quantitat de menjar servit en els menjadors de les escoles públiques ha estat, textualment, clarament racionalitzat i que existeixen casos en què els nens i nenes es queden amb gana per l’escassetat de menjar. “Això és rotundament fals i no només pretén posar en qüestió la qualitat dels serveis municipals d’educació, sinó que també qüestiona la tasca que es fa des de la direcció dels centres, que és impecable, i de tota la comunitat educativa”, afirma Vega.

En una reunió de la Comissió de Menjadors convocada per l’alcalde amb caràcter urgent per dijous a la tarda, la Comissió va constatar que en totes les reunions celebrades fins ara no s’han rebut queixes referents a la quantitat dels àpats, i rebutja de forma contundent les afirmacions publicades en relació a l’escassetat de les racions. Així mateix, en les revisions de seguiment dutes a terme per la Generalitat en el marc del Programa de revisió de programacions de menús escolars de Catalunya (PReME), mai s’ha registrat cap recomanació relativa a la quantitat de les racions. Per tot plegat, l’alcalde demana a TeC que retiri aquesta afirmació, ja que, al parer de l’alcalde, “el que fa és desprestigiar l’escola pública”.

Reunió d’urgència amb les direccions

Un cop conegut amb detall el contingut de la proposta de resolució, l’alcalde va mantenir dimecres al matí una reunió amb les direccions de totes les escoles públiques de Terrassa, en el decurs de la qual es va analitzar el text proposat pel grup municipal. Les direccions van confirmar, una vegada més, que no els consta cap queixa sobre la quantitat del menjar. El seguiment de la prestació del servei de menjadors es fa a través de les comissions de menjadors que hi ha a cada centre (amb representants de l’AMPA, de mestres, de la direcció i de l’empresa concessionària del servei), que registren les incidències que es puguin produir en els àpats, i que en cas de ser rellevants es traslladen a la Comissió de Menjadors del Consell Escolar Municipal.

Independentment del debat polític que hi pot haver al ple sobre l’objectiu final de la proposta de resolució (que demana la creació d’un observatori de la contractació de l’Ajuntament per fer seguiment dels contractes municipals dels serveis públics), l’alcalde considera que “és molt irresponsable que un grup municipal plantegi en seu plenària afirmacions d’aquest tipus sense aportar cap prova ni cap queixa formal que les demostri”. TeC ja va exposar públicament aquesta afirmació al ple del passat mes de novembre, davant la qual l’alcalde ja va dir que no es tenia constància que s’estigués limitant la quantitat del menjar als alumnes, i va remarcar la gravetat de l’acusació. Vega va anunciar aleshores que donaria trasllat d’aquella denúncia a la comunitat educativa i al servei d’Educació. Fruit d’aquella gestió, es va confirmar de nou que, efectivament, no constava cap queixa.

“Perseguint la finalitat legítima de debatre sobre la contractació pública, l’únic que aconsegueix TeC al capdavall amb aquesta acusació és perjudicar i desprestigiar les escoles públiques i la gran tasca que hi duen a terme els equips directius i docents i la comunitat educativa”, afirma l’alcalde. Per tot plegat, i davant la reiteració de l’afirmació, l’alcalde insisteix en la retractació per part del grup municipal proposant. Així mateix, insta TeC a presentar denúncia per la via formal si és que tenia constància real de cap queixa al respecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa