MónTerrassa
El Suprem de Marchena aposta per tombar el tercer grau de Josep Rull
  • CA

La Sala Penal del Tribunal Suprem es manté ferma en amagar les claus de la cel·la als presos polítics, entre ells el terrassenc Josep Rull. Segons informa El País, el tribunal sentenciador del procés que presideix Manuel Marchena, s’inclina per denegar el règim de tercer grau als presos polítics i els beneficis del 100.2, que els permetia anar a treballar o fer tasqus fora de la presó. Els magistrats que aquest dijous han deliberat sobre els recursos presentats per la Fiscalia com per les defenses dels condemnats -n’hi ha una trentena-, contra la suspensió del tercer grau i del 100.2 reconegut per la Junta de Tractament empatitzen més amb la tesi del ministeri públic.

Consideren, al igual que el Fiscal Javier Zaragoza, que els presos no han mostrat el “penediment necessari” per accedir als drets penitenciaris de règim de “semillibertat”. En aquest sentit, veuen que el canvid e règim penitenciari va ser “prematur” i tenia l’objectiu “d’alterar la decisió condemnatòria de la sentència” d’uns delictes “greus” que en total abastava fins a 99 anys de presó. De fet, els presos homes romanen a la presó des de l’estiu i només Carme Forcadell i Dolors Bassa continuen en tercer grau, gràcies a les diferències de criteri entre el Suprem i els jutges de vigilància penitenciària que no van suspendre cautelarment els drets de totes dues.

Els togats han de continuar deliberant la setmana vinent perquè, i sempre segons El País,només han vist els recursos de quatre condemnats. I el fet que no s’hagi avançat la decisió argumenta encara més el rebuig a retornar al 110.2 i al tercer grau, perquè en cas contrari, en ser beneficiós pel reu s’hauria avançat. A més de Marchena, que farà de ponent de les interlocutòries, Manuel Marchena, signaran la decisió Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo, Andrés Palomo, Antonio del Moral i Ana Ferrer. Amb aquesta via tancada, només resta l’indult o la tramitació de la reforma del delicte de sedició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa