MónTerrassa
Sumar sinèrgies; clau per complir amb els compromisos de ciutat i fer front a la Covid-19
  • CA

Des de l’Àrea de Promoció Econòmica de la ciutat treballem contínuament en l’elaboració d’estratègies i accions de valor per la ciutadania que tinguin un impacte en el teixit econòmic de la ciutat, conformat per tot tipus d’empreses de diferents sectors. És la nostra responsabilitat vetllar pel seguiment i compliment dels compromisos adoptats al Programa de Govern per al mandat 2019 -2023, enllaçats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU, entre els quals, cal destacar la importància de l’impuls de l’economia terrassenca per garantir el progrés de les persones ciutadanes.

És dins d’aquest marc d’actuació on executem les accions convenients dirigides al sector empresarial, però com ja sabem, l’impacte de la pandèmia ha portat conseqüències, majorment negatives, a l’àmbit socioeconòmic que necessiten de mesures específiques que no s’havien previst fins el moment. Sabem que hem de dinamitzar l’activitat comercial a la ciutat i serveis com el de Comerç treballen contínuament en la preparació de campanyes i iniciatives que estimulin l’activitat econòmica. Altres serveis municipals treballen en l’aplicació de mesures específiques en els seus sectors i col·lectius d’actuació, com les polítiques actives d’ocupació per fomentar la formació i la creació de llocs de treball o com en el cas de Cultura, que vetlla per la reactivació d’activitats culturals dinamitzadores de la ciutat.

Sens dubte, la debilitat econòmica generada a causa de la pandèmia va molt més enllà, i afecta directament a la societat, a les persones que la conformem, i per tant, té uns efectes que traspassen el mur empresarial. És en aquest punt on és imprescindible l’aprofitament de les sinèrgies entre els diversos serveis municipals, així com fomentar les col·laboracions público-privades per tractar una qüestió que ha traspassat del pla econòmic al social i que requereix de mesures concretes per posar-hi solució i iniciar el procés de recuperació.

Recentment hem tingut a la presentació del mapa dels Next Generation a Terrassa, un full de ruta per a la ciutat que opta a aquest fons europeus, destinats a impulsar la recuperació econòmica després de la pandèmia i que posa de manifest la voluntat municipal de treballar conjuntament amb entitats, agents econòmics i socials, així com institucions, que comparteixen la voluntat de treballar en projectes de ciutat estratègics.

Els eixos principals d’aquest pla estan enfocats i compromesos amb la digitalització, la innovació, la sostenibilitat, l’especialització competitiva territorial, amb especial èmfasi als sectors audiovisual i de salut, les polítiques actives d’ocupació i el foment de la indústria. Queda patent que la suma de sinèrgies, la col.laboració i la cooperació són imprescindibles per reconstruir l’actual panorama social i econòmic que ha deixat la crisi sanitària i que ha incidit a tots els àmbits de la vida de les persones. Per això és tan necessari generar noves sinèrgies col·laboratives entre l’administració pública i els diversos agents de la ciutat. que propiciï la regeneració del teixit socioeconòmic, en aquest context convuls en el que ens trobem. A més, davant de la urgent necessitat d’ajuda econòmica a la que s’han vist abocades empreses, persones autònomes i microempreses de la ciutat, especialment al sector del comerç i dels serveis no essencials, hem creat unes bases específiques que contemplen subvencions concretes per aquests tipus d’activitats empresarials. El fet de rebre l’aprovació de tots els grups municipals posa en valor aquesta acció, que rebrà màxima prioritat per aconseguir un procediment ràpid i senzill perquè tots els interessats s’hi puguin inscriure.

Crec que les subvencions arriben en el moment més adequat, tot després de la fi de l’estat d’alarma el passat 9 de maig, i suposen un nou horitzó per la recuperació econòmica dels comerços i els serveis considerats com a no essencials que, excepte l’oci nocturn, ja no estan subjectes a restriccions de tancament i poden reprendre la seva activitat, adaptant-se a les actuals mesures sanitàries. Es tracta d’una iniciativa de recolzament indispensable per fer front a les conseqüències derivades tant de la pandèmia, com de les restriccions aplicades des de les Administracions central i autonòmica, que han repercutit directament en aquests sectors. Des de l’Administració local no disposem de totes les competències que voldríem, però sí que mantenim la voluntat d’ajudar als sectors més afectats i vulnerables, tant abans com després de la crisi sanitària, demostrant-ho amb accions com aquesta, que no solament suposa un esforç econòmic, sinó de mitjans tècnics, indispensables per plantejar l’estratègia i fer extensiu el missatge d’aquesta convocatòria de subvencions al major número d’interessats possible, perquè som conscients que rere aquests negocis hi ha persones.

El nostre compromís amb les persones i empreses terrassenques va més enllà d’acomplir amb els objectius polítics establerts per al mandat actual, es tracta d’obtenir una visió global del que passa a la ciutat i adoptar solucions concretes amb efectes transversals per a la societat. Aquesta és la mirada que hem de mantenir, apropant-nos a la diversitat i a la diferència de necessitats i d’interessos de tots els actors que conformen l’escena empresarial de la nostra ciutat i actuar amb tot l’esforç i decisió que siguin possibles. Per això continuarem treballant conjuntament per fer de Terrassa la ciutat que volem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa