MónTerrassa
Sixena sol·licita al Suprem que emeti una ordre europea per detenir Lluís Puig
  • CA
Tres sepulcres origirais del monestir de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida
Tres sepulcres origirais del monestir de Sixena que es troben exposats al Museu de Lleida | ACN

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Vilanova de Sixena ha sol·licitat a la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) que emeti una ordre europea de detenció i entrega contra el conseller destituït Lluís Puig perquè respongui judicialment sobre el litigi de l’art. Ho ha anunciat aquest divendres l’advocat d’aquest municipi d’Osca, Jorge Español, que ha justificat aquesta petició per la denúncia presentada per aquest ajuntament, el mes passat també al Suprem, contra Puig i també contra el conseller cessat Santi Vila per un presumpte delicte de desobediència.

En aquesta, Vilanova de Sixena denunciava Puig i Vila per haver ignorat les resolucions judicials provisionals per al lliurament a l’Aragó de les 44 obres d’art en litigi que segueixen al Museu de Lleida. Puig es troba a Brussel·les juntament amb el president destituït, Carles Puigdemont, i altres membres del Govern destituït. Per Español, l’estratègia de Puig forma part d’un “pla ocult” per independitzar Catalunya d’Espanya i no haver d’obeir les ordres de la jutgessa d’Osca ni de cap altre tribunal estatal.

La denúncia per desobediència es va presentar el 25 de setembre de 2017 contra els dos consellers (a Vila també se’l denunciava per prevaricació) perquè encara no han lliurat les 44 peces d’art del monestir de Sixena que estan dipositades al Museu de Lleida i que són objecte de l’execució provisional de la sentència del jutjat de primera instància número 1 d’Osca. La Sala del Suprem va demanar a la fiscalia que avalués tant la seva competència com el contingut de la denúncia com a pas previ a l’admissió de la mateixa i la fiscalia, amb data 10 d’octubre de 2017 es va pronunciar favorablement a la denúncia.

El ministeri públic, a més, concloïa que el Suprem sí que és competent per jutjar els consellers, tot i que siguin aforats, perquè, argumentava, hi ha dues comunitats autònomes implicades en els fets. Sabuda la opinió de la fiscalia, falta encara que el Tribunal Suprem es pronunciï finalment sobre l’admissió de la denúncia i sobre la seva competència. Ara, el TS també s’haurà de pronunciar sobre la sol·licitud de Vilanova de Sixena perquè emeti una ordre europea de detenció contra Puig.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a novembre 03, 2017 | 14:11
    JordiP novembre 03, 2017 | 14:11
    Noi, quins pesats aquests de l'Opus, coi! I els tribunals, què foten? Hi ha compra-venda legal o no? Per què? Mentre no es decideixi la resposta a aquesta pregunta no es solucionarà el problema. Si el que pretén Vilanova és la nulitat de l'operació, la seva demanda és un robatori. I si un jutge els hi dona la raó, serà un prevaricador. Així de senzill.
  2. Icona del comentari de: groc a novembre 03, 2017 | 15:36
    groc novembre 03, 2017 | 15:36
    justament es aixó el que ara ens preocupa a tots els catalans, que Puig estigui a Brusel.les per no tornar les obres de Sixena, és de ser ben rucs !!! Aquestes obres es varen comprar i si no s'han tornat per alguna cosa será
  3. Icona del comentari de: joan a novembre 03, 2017 | 16:32
    joan novembre 03, 2017 | 16:32
    S'haurà de fer com en la clandestnitat
  4. Icona del comentari de: Pere Gallerí a novembre 03, 2017 | 22:24
    Pere Gallerí novembre 03, 2017 | 22:24
    El que pretenen aquests es que ara des de Madrid els hi firmin tot el que vulguin, perquè qui mana ara és un aragonès. Wait an see (espera i mira), que diuen en anglès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa