MónTerrassa
Sanitat delimita les franges horàries per a passejos i fer esport
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha desgranat les condicions de relaxament del confinament d’aquest dissabte 2 de maig, quan per primera vegada podran sortir al carrer -a més dels menors de 14 anys- els adults que facin exercici físic individual, els avis i els adults per parelles. Segons el ministre, els adults podran fer un únic passeig i a un màxim d’1 km de distància entre les 6 i 10 del matí i entre les 20 i les 23 hores.

Els que facin esport podran circular en solitari a les mateixes hores per tot el terme del municipi on resideixen “una única vegada al dia”. Els avis de més de 70 anys i persones dependents tenen una franja de 10 a 12 i de 19 a 20. Els passejos dels nens es restringeixen ara a la franja d’entre les 12 i les 19. Illa ha explicat que totes aquestes franges no s’apliquen als municipis de menys de 5.000 habitants (més del 80% dels de l’Estat), on es pot fer activitat de les 6 del matí a les 12 de la nit.

S’exclouen de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o hagin estat contactes de malalts. Segons Illa les mesures busquen evitar les aglomeracions, i en tots els casos cal preservar la distància de dos metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa