El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, durant una reunió virtual amb alcaldes de municipis afectats per aldarulls
El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, durant una reunió virtual amb alcaldes de municipis afectats per aldarulls | ACN

!--akiadsense-->

El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera en funcions de la presidència, Meritxell Budó, i el conseller en funcions d’Interior, Miquel Sàmper, s’han reunit aquest dilluns amb els alcaldes dels municipis afectats pels disturbis dels darrers dies. Els aldarulls s’han produït durant diverses jornades en el marc de les manifestacions de protesta contra l’empresonament del cantant de rap lleidatà Pablo Hasel. Una de les ciutats on hi ha hagut més danys és la de Barcelona, on dissabte grups violents van incendiar una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins, en un incident que va acabar sense ferits. Els Mossos d’Esquadra han fet fins ara 137 detencions, 38 de les quals de menors d’edat.

En la reunió han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy; l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; a banda de regidors i caps de policies locals de Girona, Lleida, Sabadell i Tarragona i representants de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya. També hi ha participat el director general de la Policia, Pere Ferrer, i el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Tots els assistents han coincidit en la “necessitat” d’aïllar la “minoria violenta” que ha actuat en diverses ciutats del país, segons un comunicat que ha fet públic el Govern. En aquest sentit, la mateixa font subratlla que hi ha hagut diverses intervencions que diferenciaven entre el caràcter pacífic de la majoria de manifestants i aquests grups minoritaris que han causat “estralls” i han fet “atacs directes” a la policia.

Sàmper ha manifestat que aquest espai de trobada i coordinació es mantindrà actiu el temps que sigui necessari i sempre que hi hagi aldarulls com les darreres setmanes. De la seva banda, Budó ha traslladat als assistents la preocupació d’alguns sectors, com el de l’hostaleria i restauració amb qui s’ha reunit al matí, per la imatge internacional que pot patir especialment Barcelona com un destí “aparentment no segur”. Aragonès, al seu torn, ha subratllat la necessitat de diferenciar els manifestants pacífics dels grups de violents que causen els aldarulls i ha posat en valor la unitat contra la violència.

La reunió d’aquesta tarda ha tingut lloc després de la trobada d’aquest migdia entre el govern i l’Ajuntament de Barcelona per analitzar els aldarulls de dissabte a la capital catalana en el marc dels quals es va incendiar un vehicle de la Guàrdia Urbana amb el conductor a dins, en un incident que va acabar sense ferits.

Després de la reunió del matí el conseller Sàmper ha destacat la “unitat institucional” de rebuig a la violència que “en cap cas” és rebuig del “dret fonamental” a la manifestació i la protesta.

Nou comentari