MónTerrassa
Saifa Keller, un altre exemple de l’arrogància del govern
  • CA

El govern format pel partit de l’alcalde de Terrassa i el seu soci d’ERC està cada vegada més nerviós, i un exemple és el succeït en l’últim Ple municipal, on a la impertinència habitual del responsable d’ERC de l’àrea d’Urbanisme i Medi Ambient, se li va sumar la falta d’arguments de la tinenta d’alcalde de Territori. El tema era la falta de solucions satisfactòries per als problemes de trànsit als carrers d’Arquímedes i Galileu. Un tema que traspassa la gestió de l’actual govern i que enfonsa les seves arrels en la supressió del trànsit de pas per la Rambla.

La plataforma veïnal va intervenir al Ple i van donar una lliçó al govern, per la preparació del tema a debatre, per la seva capacitat d’anàlisi i per la seva eloqüència. El govern local va haver de recular en la seva intenció inicial i finalment va votar a favor de la proposta dels veïns, però no perquè pensessin que era el millor, sinó perquè no van ser capaços de rebatre ni un dels arguments exposats pels representants de la plataforma. El responsable d’Urbanisme i Medi Ambient no va poder ni va voler dissimular la seva actitud indolent des del faristol amb una mà a la butxaca, i la responsable de Territori improvisant respostes sobre la marxa alhora que dedicava floretes a l’oposició. L’alcalde al final va rematar el despropòsit reconduint el seu posicionament amb urgència després de no haver fet res per solucionar el conflicte en quatre anys.

El nou equipament municipal en els terrenys de l’antiga Saifa Keller en el barri de Can Palet és, també, una d’aquestes tragicomèdies que s’arrosseguen des de fa massa anys. Va ser una promesa del PSC en l’anterior mandat i l’actual alcalde (exPSC) continua sent el mateix i segueix sense complir-la. Després de moltes reunions marejant als veïns en aquests últims quatre anys, al final l’equip de govern reconeix que no faran l’equipament i a canvi, en aquests mateixos terrenys, els estan construint un pàrquing de manera provisional (gràcies a una iniciativa de Ciutadans per a aprofitar l’espai en desús).

I per què parlem d’arrogància del govern? Perquè des de Ciutadans vam preguntar per aquest tema el 19 de gener, ho vam tornar a fer el 27 del mateix mes, i el govern mai ens va contestar, fins i tot havent demanat informació sobre les obres del pàrquing, pressupost i calendari. No obstant això, el 6 de febrer, per a sorpresa de tots, va sortir una nota de premsa explicant amb detall el pressupost i el calendari. El 24 de febrer vam demanar explicacions de per què no es va lliurar informació a un partit de l’oposició i sí es va oferir aquesta mateixa informació a la premsa abans que a un partit polític amb representació a l’ajuntament: la resposta de la responsable de Territori al meu company va ser “(vostè) no té l’exclusiva de la notícia”…

Tot per Terrassa i el seu soci independentista tenen tota la legitimitat per a actuar com creguin convenient, però la perden quan no compleixen el que prometen, quan es dirigeixen als veïns i a l’oposició política amb aires de superioritat i quan prioritzen la propaganda en lloc de traslladar la informació sobre l’acció de govern a la resta de representants de la ciutadania, tal com estableix la llei.

L’actual alcalde va dir el dia de la investidura que governaria des del “amor”, la qual cosa segurament van creure els seus votants, però en realitat, governen des de l’arrogància i el distanciament de la ciutadania, fent evident la seva incapacitat política per a consensuar acords.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa