Rull: “L’eina més útil per a enfortir Catalunya estic convençut que ara és JuntsxCat”

“Amb la dolorosa però necessària decisió de donar-me de baixa del Pdecat, mantinc la coherència amb l’esperit i la força amb què em vaig fer militant de la JNCatalunya el 1986. En cada moment, l’eina. En cada moment, l’eina més útil per a enfortir Catalunya. Estic convençut que ara és JuntsXCat”. El conseller egarenc ha fet públic el seu adéu al Partit Demòcrata en una piulada a Twitter, una notícia que ja va avançar ahir Món Terrassa.

Fonts coneixedores de les negociacions entre JxCat i PDeCAT afirmen que Rull ha estat dels qui més ha intentat l’encaix entre les dues formacions, per evitar una ruptura ara ja insalvable. El conseller va assegurar a finals de juliol que faria “tot el possible” perquè “ningú” no hagués de trencat el carnet del PDeCAT per entrar a JxCat. Un mes després, però, ell mateix ho ha hagut de fer. Turull, Rull i Forn ja van fer una proposta el 26 de juny -amb l’exconseller Lluís Puig, que també s’ha donat de baixa del PDeCAT- perquè el partit debatís si es mantenia o es dissolia dins de JxCat. La direcció, on Bonvehí hi té majoria, ho va rebutjar. Els quatre exconsellers veien la fórmula de la coalició que proposava el president del partit com la “pitjor forma” que podria adoptar el nou espai. Finalment, JxCat es va constituir com a partit just un mes després.

El PDeCAT s’ha quedat també sense Puigdemont, quatre consellers -tots els de l’espai menys Àngels Chacón, que sona com a candidata del partit-, gran part dels membres del grup parlamentari, i sense els seus tres presos. Turull, Rull i Forn eren els grans pilars que li quedaven al partit. Amb aquestes baixes -més de 800 segons la direcció-, el PDeCAT i JxCat trenquen totalment les relacions.

Nou comentari