El 26 M ha fet dos anys d’unes eleccions municipals històriques a Terrassa que ho van capgirar tot i amb uns resultats que van sorprendre tothom i van permetre acabar amb 40 anys d’hegemonia del PSC al capdavant de l’Ajuntament. Fem una repassada a aquell moment amb un article que publicàvem el dia 28.

Foto i biografia dels 27 nous regidors de l’Ajuntament de Terrassa

Després dels resultats del 26-M, el nou Ajuntament de Terrassa presentarà nombrosos canvis. La destacada aparició de Tot per Terrassa i els seu 10 regidors obliguen a que bona part dels regidors que hi havia fins ara desapareixin del Consistori. Aquests són els 13 regidors -i podrien ser 14- dels 27 que van acabar el darrer mandat i que desapareixen de la sala de plens:

Per part del PSC, no segueixen Manuel Giménez, Jordi Rueda i Gracia García. Els socialistes han perdut dos regidors, pel que el lloc d’un d’aquests que no segueix l’ocupa Josefina Merino, número 5 de la llista del PSC el 26-M. En el cas de TeC és encara més greu, ja que és un dels tres partits que deixa de tenir presència al Consistori: desapareixen de la sala de plens Xavi Matilla, Emiliano Martínez, Òscar Monterde, Anna Rius, Javier Martínez i Marta Muntanyols. També desapareixen de l’Ajuntament la Cup, que perd l’únic regidor que tenia (Marc Medina) i el PP, que presenta el mateix cas amb Alex Rodríguez.

Dues forces independentistes, ERC i Junts per Terrassa, també veuen modificats els seus regidors. Els republicans han guanyat un regidor respecte els quatre que tenien del 2015. Entren Teresa Ciurana i també Ona Martínez, ja que Carme Labòria, que fins ara tenia un seient a la sala de plens, va tancar la llista d’ERC aquest 26-M i, per tant, no seguirà durant el proper mandat. Cas diferent és el de JxT. Mantenen els dos regidors obtinguts ara fa quatre anys, però només Miquel Sàmper té la continuïtat assegurada. Tot dependrà del que passi finalment amb Lluís Puig. Si aconsegueix tornar a Terrassa i prendre possessió de l’acta -i per tant, exercir com a regidor-, serà ell qui ocupi un seient. En cas que no pugui, el càrrec de regidor serà per Meritxell Lluís, número 3 de la llista. Qui no segueix segur és Dani Nuart, que anava de número 4 el passat 26-M.

Foto i biografia dels 27 nous regidors de l’Ajuntament de Terrassa

Nou comentari