MónTerrassa
Rebuda dels presos polítics a l’Hospital Penitenciari de Terrassa
  • CA
Esperant l'arribada dels presos a l'Hospital de Terrassa
Esperant l’arribada dels presos a l’Hospital de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Els quatre presos polítics que fins aquest dijous feien vaga de fam han estat traslladats aquest dijous a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa (UHPT) per tal de tornar a ingerir aliments sota control mèdic i començar-se a recuperar. Es tracta d’una mesura prevista pel protocol de vagues de fam, si els metges ho consideren necessari. Jordi Turull, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Josep Rull es recuperaran en un mòdul d’hospitalització ordinària i en habitacions individuals.

Des de l’ANC s’ha convocat a la ciutadania a rebre els presos. Així, des de les cinc de la tarda, desenes de persones s’han concentrat a l’entrada de l’Hospital, a la rampa d’accés als pàrquings. Allà s’ha fet un passadís amb la gent amb banderes i peces de color groc.

Cap a dos quarts de set de la tarda, els quatre presos han arribat al seu destí. Anaven en una furgoneta tots quatre, de color blanc i vidres normals (no opacs), per la qual cosa han pogut veure la rebuda dels concentrats.

Esperant l'arribada dels presos a l'Hospital de Terrassa
Esperant l’arribada dels presos a l’Hospital de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Segons fonts penitenciàries, la durada de l’ingrés respondrà únicament a criteris mèdics. Durant l’ingrés les visites de les autoritats quedaran “molt restringides”. A l’UHPT els interns tenen dret a dues comunicacions de mitja hora cadascuna a la setmana.

Desenes de persones s'han concentrat a les portes de l'Hospital
Desenes de persones s’han concentrat a les portes de l’Hospital | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa