MónTerrassa
El PSUC-Viu de Terrassa fa una ofrena floral a Salvador Allende
  • CA
El PSUC-Viu de Terrassa fa una ofrena floral a Salvador Allende
El PSUC-Viu de Terrassa fa una ofrena floral a Salvador Allende | cedida

!--akiadsense-->

Aquest matí una petita delegació del PSCU-VIu ha fet a Terrassa una ofrena floral a Allende. “No hem volgut fer acte públic per respectar mesures Covid”.

La formació, amb motiu de la Diada, ha escrit un comunicat:

Enguany ens trobem davant una Diada Nacional de Catalunya celebrada en una situació excepcional derivada d’una pandèmia mundial sense antecedents històrics, que se suma a la permanent incertesa política pel que fa a l’escenari polític a Catalunya.El “procés” està esgotat fa temps, sense un calendari electoral clar, embolicat en la divisió pública i notòria entre els diferents sectors de l’independentisme. És una constatació que el Govern de la Generalitat està en una crisi permanent des del seu inici. Fa anys que vivim una degradació constant de les institucions catalanes, amb una manca de projecte evident i, com s’ha vist a la gestió de la pandèmia, amb una incapacitat manifesta per resoldre els problemes i les preocupacions de la majoria social treballadora de Catalunya. En aquest sentit, hem de criticar la pèssima gestió del govern de la Generalitat de Catalunya a la crisi del coronavirus. Davant del col·lapse sanitari provocat per l’epidèmia, i en especial a les residències de gent gran, el Govern Torra ha mantingut una política de gesticulacions nacionalistes, estèrils i irresponsables. Per tant, ens reafirmem en la necessitat de que es convoquin eleccions al Parlament de Catalunya, per tancar d’una vegada aquesta nefasta etapa.

Des del PSUC-viu de Terrassa i la JSUC – Joventut Comunista considerem que la Diada Nacional de Catalunya ha de tornar a ser la jornada reivindicativa, inclusiva i democràtica de tots els catalans i les catalanes, de qualsevol adscripció política, llengua habitual o origen. Preservar la pluralitat i la cohesió social només és possible amb la defensa d’un catalanisme popular basat en la certesa de ser un sol poble.

L’Onze de Setembre ha d’expressar l’oposició a tot tipus de nacionalisme, que enfronti a la classe treballadora amb qüestions allunyades de les nostres preocupacions. No deixarem de denunciar a qui amaga darrere d’una guerra de banderes les retallades dels drets socials, les privatitzacions de serveis públics, i les diferents xarxes clientelars que es nodreixen dels recursos públics. En aquest sentit, defensem que per tal de donar un tomb a l’actual greu situació és necessari posar al centre de la política un discurs de classe clar i sense complexos, arrelat als centres de treball i al conjunt dels barris obrers de Catalunya. Tenim clar que el nacionalisme ens separa, la classe ens uneix. Alhora, des del PSUC-viu de Terrassa i la JSUC apostem per obrir un procés constituent conjuntament amb la resta de pobles d’Espanya per avançar amb una perspectiva de progrés social on construïm una República federal, plurinacional i solidària.

També i com no podia faltar, recordem les víctimes d’aquell 11 de setembre de 1973, per què mai més es torni a donar un cop d’estat com el de Xile, que va acabar amb un govern socialista, el de la Unitat Popular, que expressava anhels profundament populars i de progrés. Victòria de la Unitat Popular xilena que fa pocs dies complia 50 anys. Per això, aquest matí una representació del PSUC-viu de Terrassa (per complir les mesures sanitàries de no superar les trobades més de 10 persones) hem realitzat una ofrena floral a la placa d’homenatge de Terrassa a Salvador Allende (ubicada en els Jardins que porten el seu nom, al barri de Can Palet II). Per una Catalunya obrera, popular i solidària! Per la República federal! PSUC-viu de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa