MónTerrassa
El PSC vol que Terrassa reactivi el Pacte per l’Ocupació
Marc Armengol i Alfredo Vega presentant les propostes al ple de novembre
Marc Armengol i Alfredo Vega presentant les propostes al ple de novembre | PSC Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest divendres 27 de novembre es celebra el onzè ple de l’any de l’Ajuntament de Terrassa. El president i el portaveu del Grup Municipal Socialista a Terrassa, Alfredo Vega i Marc Armengol, han criticat la modificació de la Relació de Llocs de Treball dins de l’equip de govern, ja que consideren que “aquest dictamen genera una nova àrea que en cap cas està justificada, i menys per un procediment d’urgència, sense cap explicació tècnica ni política”. “És una mesura improvisada. Encara esperem una explicació, que tornarem a demanar a l’Alcalde”, ha dit Vega.

Seguint amb les crítiques cap al govern municipal, l’exalcalde ha destacat la “tristesa” que li generen imatges com la signatura del programa “Terrassa Aposta per l’Ocupació”, en el marc del Pacte Local per l’Ocupació, sense tenir en compte tots els agents socials implicats. Ha explicat que aquest pacte es va iniciar al 2013 amb la participació dels sindicats UGT i CCOO junt amb la CECOT i l’Ajuntament. És per això que els socialistes han presentat una proposta de resolució demanant la reactivació del Pacte per l’Ocupació i que es reuneixi periòdicament, ja que ho considera “imprescindible per la ciutadania en aquest moment de crisi social i sanitària”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Marc Armengol, ha presentat la resta de propostes. En primer lloc, ha mencionat la moció en defensa de la sostenibilitat ambiental i social dels barris egarencs. En aquest sentit ha recordat els beneficis que tindria una nova Llei de Barris davant dels “diversos problemes de degradació de l’espai públic, accessibilitat, eficiència energètica dels habitatges, entre d’altres”. Seguint amb la sostenibilitat, han demanat la convocatòria immediata de la Taula de Mobilitat, encarregada de preparar els nous plecs de condicions per a la prestació del servei de Transport Públic a la ciutat. Armengol ha rebut “amb sorpresa” l’anunci que va fer l’alcalde fa uns dies d’ampliar la línia que passa per Can Parellada “malgrat que els criteris tècnics ho desaconsellaven”, diuen. Els socialistes manifesten que, malgrat els canvis sobtats, “ens n’alegrem que l’Ajuntament es trobi en una posició expansiva pel que fa al transport públic”, i han fet arribar altres demandes històriques de la ciutadania com, per exemple, l’extensió de la línia de Can Gonteres fins a l’estació de Rodalies.

Per acabar, el regidor socialista ha explicat que reclamen la convocatòria de la Taula de Rieres, així com la del nou Consell de les Rieres. Els socialistes la consideren “molt necessària per la ciutat, ja que vertebra les demandes de la ciutadania i les dota de contingut tècnic amb la participació d’experts”. En aquesta línia, Marc Armengol ha explicat que proposen que es convoquin unes jornades participatives de debat, amb experts, administracions i veïnat, per definir projectes estratègics i planificar actuacions urbanístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa