MónTerrassa
El PSC vol que els egarencs votin en què invertir 2 milions d’euros del pressupost 2021
  • CA
El regidor del PSC Javier García
El regidor del PSC Javier García | PSC Terrassa

!--akiadsense-->

El PSC presentarà al ple municipal de gener una proposta de resolució per implantar a Terrassa un procés de pressupostos participatius. El regidor del PSC a l’Ajuntament, Javier García, exposat que la proposta planteja iniciar en el primer semestre d’aquest any un procés participatiu per decidir de la partida d’inversions a què es destinen 2 milions d’euros, els quals s’haurien de finançar amb el superàvit de 2020, una xifra que el Govern municipal estima en 7 milions i mig d’euros.

A més, els socialistes també proposaran iniciar els treballs per dissenyar un procés de participació ciutadana en el pressupost ordinari per al 2022. Segons García: “Volem anar més enllà de les inversions. Tradicionalment hem concebut la participació en el pressupost només en l’àmbit de les inversions, i són importants, però creiem que també cal donar veu a la ciutadania en altres capítols de despesa, com és el relatiu a béns corrents i serveis”. El regidor socialista considera que “la ciutadania ha de decidir en la implantació de les polítiques públiques del Govern municipal, no només en les inversions”.

Els socialistes expliquen que amb aquesta proposta també volen denunciar “el greu retrocés en participació ciutadana que hem viscut a Terrassa des de que governa Ballart amb ERC“. El PSC afirma que l’estat de les polítiques de participació contrasta amb el mandat anterior: “A dia d’avui la ciutadania no pot participar de cap manera en les decisions que afecten a la ciutat”, ha assenyalat García. El regidor ha lamentat que els Consells Municipals de Districte ja no poden decidir sobre inversions i ha conclòs assegurant que: “Amb aquesta proposta volem recuperar tot el que hem perdut conseqüència del retrocés en participació de Ballart i ERC”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa