MónTerrassa
El PSC reclama una prestació econòmica per les famílies més necessitades
  • CA
Assemblea del PSC a Terrassa | PSC

El PSC Terrassa impulsarà tres acords de junta de portaveus en el ple ordinari que se celebrarà aquest dijous a l’Ajuntament de Terrassa. Un dels principals acords que proposarà el grup municipal socialista serà reclamar a la Generalitat de Catalunya la correcta implementació de la Llei de la Renda Garantida Ciutadana, que té com a finalitat que les persones i famílies en situació de pobresa tinguin dret a una prestació econòmica, assegurant així els mínims per desenvolupar una vida digna. Segons el PSC Terrassa, “s’han produït diverses incoherències i incompliments” des de l’aprovació de la llei, ara fa 15 mesos, pel que reclamen la realització d’una auditoria independent sobre la implementació de la RGC.

D’altra banda, el grup socialista impulsarà un acord de junta en suport a les mesures que es contemplen en el pacte d’Estat en matèria de violència de gènere, aprovat al Congrés dels Diputats el passat novembre de 2016. El PSC Terrassa vol que el ple mostri el seu compromís amb aquest pacte en un moment en què, segons exposen, “algunes forces polítiques plantegen una demolició de tota l’estructura de prevenció, atenció i protecció de les dones víctimes de violència masclista i per a això compten amb la complicitat de partits polítics disposats a laminar el dret de les dones a una vida lliure de violència”.

Aquest mes de gener, els socialistes també proposaran un altre acord on demanaran a la Generalitat que es replantegi el tancament del servei d’oncologia pediàtrica de l’Hospital Taulí de Sabadell. El PSC lamenta l’actitud de l’executiu català, que segons expliquen, “ha pres aquesta decisió sense consultar-la ni informar als ajuntaments del territori que es veuran afectats”. D’altra banda, també es portarà al ple una proposta de resolució promoguda per les entitats Prodis i Fupar, que demanarà a la Generalitat la recuperació dels increments de les tarifes o mòduls que s’haurien d’haver anat produint durant els últims 10 anys (un 15%) i posar al dia les actuals tarifes i mòduls dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. A més, sol·licita al govern que compleixi amb el compromís de la inversió de les Llars Residència de Torre-sana i amb la concertació de les 8 places noves.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ex-socialiste a gener 30, 2019 | 11:15
    ex-socialiste gener 30, 2019 | 11:15
    Ja sabem que totes aquestes ajudes aniran a parar a mans de marroquins, mentre no s'aturi el frau i el treball en negre d'aquest col·lectiu, millor que retallin en ajudes sincerament.
  2. Icona del comentari de: Pep a gener 30, 2019 | 16:06
    Pep gener 30, 2019 | 16:06
    Així és fa el clientelisme. Segur que la majoria de famílies necessitades d'ajut agrairien mes una feina amb un sou digne, i una formació profesional de qualitat. Recordem que l'ajuntament va ser una de les "empreses" que va enviar a l'atur un munt de gent. Terrassa, la ciutat més bruta de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa