MónTerrassa
El PSC Terrassa demana la gratuïtat de l’educació infantil

El PSC demanarà al Ple de l’Ajuntament que la Generalitat abordi la universalització de l’Educació infantil, mitjançant el creixement del nombre de places públiques i insta que estableixi el nou Mapa de 0-3 anys de Catalunya, millorant el finançament de les places actuals, a partir del cost real del servei, que baixa dels 5.400 euros per plaça i any acordats en 2004, als 4.800 euros que vol ara i fins el 2028.

Vega, president del Grup Municipal Socialista

El president del Grup Municipal Socialista, Alfredo Vega ha presentat la proposta que es debatrà aquest divendres al plenari municipal del mes d’abril. “Les escoles bressols esdevenen la primera etapa educativa d’un infant i és on realitzen el seu primer aprenentatge fora del vincle familiar, per això és molt important donar el valor que tenen i no infradotar-les tal i com ha estat fent durant anys el govern de la Generalitat ,que des de 2015 no ha aportat ni un euro als Ajuntaments, quan segons la LEC és una competència exclusiva de la Generalitat”.

Els socialistes proposen que el Govern de la Generalitat doni seguretat jurídica mitjançant un Acord de Govern que doni cobertura al convenis que s’han de signar amb els Ajuntaments, reclamen també la sostenibilitat econòmica, incrementant les aportacions segons el cost real de les places i també establir una línia d’ajuts per a les escoles bressols privades.

També demana preservar l’actual sistema d’EEBB a Catalunya, la majoria depenent dels ajuntaments, reconegut com de molta qualitat i molt bé valorat per les famílies, exceptuant únicament el petits municipis de menys de 2.500 habitants, a on podrien incorporar-se dins de les Escoles d’Infantil i Primària.


Els socialistes també porten un acord en suport a l’avortament sense assetjament on demanen el recolzament de l’Ajuntament de Terrassa a la modificació de la llei que penalitza l’assetjament en les dones que acudeixen a clíniques per a la interrupció voluntària de l’embaràs. L’acord inclou un punt on demana a l’ajuntament impulsar programes per a l’educació sexual i prevenció d’embarassos no desitjats.

Els socialistes demanen modificar la Línia 5 de TMESA (Pla del Bon Aire – Can tries) per a recuperar una parada al nucli del barri del Poblenou, a la confluència dels carrers d’Adra i d’Eduardo Marquina.

L’últim dels acords que porten a Ple els socialistes es per a demanar a l’ajuntament que elabori un pla de substitució-renovació de la gespa artificial dels camps de futbol de Terrassa en el termini d’un mes i que aquests treballs es realitzin abans de finalitzar,l’any 2022.

Vega reclama generar una línia de recursos econòmics i ajuts per cobrir tant el suport educador que requereixen els infants amb necessitats educatives especials, com la cobertura alimentària i/o d’acollida per als infants de famílies vulnerables, evitant l’exclusió per motius socioeconòmics i veu prioritari elaborar un nou mapa per a fomentar i facilitar la creació de noves places d’escolarització de o a 3 anys, aprofitant els Fons Europeus de recuperació.

Per últim també demana preservar l’actual sistema d’EEBB a Catalunya, la majoria depenent dels ajuntaments, reconegut com de molta qualitat i molt bé valorat per les famílies, exceptuant únicament el petits municipis de menys de 2.500 habitants, a on podrien incorporar-se dins de les Escoles d’Infantil i Primària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa