MónTerrassa
El PSC s’oposa a cedir la gestió del CAAD a una entitat animalista
  • CA

El Partit dels Socialistes de Catalunya a Terrassa ha volgut deixar clara la seva posició respecte a la gestió del Centre d’Animals Domèstics de Terrassa. En les darreres setmanes, han sortit diferents declaracions des del govern però també des del grup municipal de Ciutadans i des de les entitats animalistes sobre quin ha de ser el futur de la protectora. Els socialistes mantenen que “el millor model de gestió per garantir el benestar dels animals és a través de la gestió pública municipal”. És a dir, aposten perquè sigui l’Ajuntament de manera directa qui s’ocupi del CAAD. D’aquesta manera, rebutgen la proposta feta des del govern municipal, i en concret, des de la regidoria de Benestar Animal, per la qual es considera que caldria treure el servei a Eco-Equip -entitat actualment gestora- per deixar-lo en mans d’una entitat animalista -prèvia licitació- i sota la supervisió de Benestar Animal.

“Considerem que en una gestió privada com la que proposa el govern municipal seria molt complicat aplicar les directrius que es marquin des de la regidoria, ja que seria l’empresa, en última instància, qui decideix com actuar”, ha recalcat el regidor Javi García que ha afegit que “és la millor manera de treballar per garantir els drets i benestar dels animals, la nostra principal prioritat”. 

El PSC sí que aposta per “millorar el centre” i per aquest motiu han posat sobre la taula diverses propostes, entre les quals hi ha les modificacions del reglament del servei municipal d’atenció d’animals domèstics i de companyia; l’Ordenança de tinença i protecció dels animals; i el contracte-programa establert entre l’Ajuntament i la societat d’Eco-Equip. García ha detallat algunes de les mesures, com per exemple, establir protocols d’adopció amb la coordinació i el control de Benestar Animal; reforçar el servei de veterinària del centre; o augmentar el personal del CAAD amb la incorporació d’educadors a la plantilla.

Mala notícia pels animals i treballadors

La regidora Josefina Merino ha destacat “les contradiccions i la falta de criteri del govern” i “la mala notícia que serà pels animals i els treballadors del CAAD”. A més, fan referència als “informes tècnics elaborats des del mateix Ajuntament, els quals indiquen que “una privatització anirà en detriment del servei i suposarà un sobrecost per les arques municipals”. Des del PSC, doncs, reiteren que la millor opció és “una gestió pública, que sigui l’Ajuntament qui apliqui les directrius de manera directa, perquè un contracte de serveis pot ocasionar problemes i la pèrdua del control dels recursos públics”.

Sobre quina fórmula consideren que cal aplicar, si mantenir la gestió en mans d’Eco-Equip o treure-la, des dels socialistes no hi entren. “Primer caldria fer els estudis tècnics pertinents per determinar la millor opció. Pot ser a través de Benestar Animal o s’una societat municipal. Això dependrà del que diguin els tècnics”, ha recalcat García.

El regidor Javi García | PSC Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa