MónTerrassa
El PSC lamenta que el Govern municipal no commemori l’aniversari de la Constitució

L’Ajuntament de Terrassa no celebrarà cap acte de commemoració de l’aniversari de l’aprovació de la Constitució espanyola, ratificada en referèndum el 6 de desembre de 1978. Així ho ha anunciat la regidora de Presidència a la pregunta formulada per Javier García, regidor del PSC, en el decurs de la sessió ordinària del Ple municipal i telemàtoc celebrat avui, divendres 27 de novembre.

El PSC lamenta aquesta decisió, i rebla que el Ple de l’Ajuntament va aprovar en mandats anteriors la commemoració, a través d’un acte oficial, del Dia de la Constitució. Per als socialistes, “el Govern municipal hauria d’organitzar un acte institucional no només per no oblidar els orígens de la nostra democràcia, si no també per promoure el debat ciutadà entorn la Carta Magna i les seves possibilitats de reforma. El PSC considera que el debat és viu i que l’Ajuntament hauria de donar veu a totes les opinions sobre el text constitucional, en una època tan senyalada com l’aniversari de la seva aprovació”.

«No entenem quin criteri ha seguit el Govern municipal per prendre aquesta decisió», lamenta Javier García. Els socialistes recorden aquests actes es van començar a celebrar sota el mandat del PSC al Govern municipal: «Veiem que aquesta decisió és una nova concessió de Ballart a ERC», afirma García, qui considera que «la Constitució espanyola representa valors tan importants com la igualtat i esdevé la principal eina de configuració d’un Estat social i democràtic de dret, com és l’espanyol».

Els socialistes afirmen que la Constitució és l’element que uneix a tots els ciutadans/es i que la seva commemoració no hauria de ser problema per a cap demòcrata, i per aquest motiu demanen al Govern municipal que reconsideri la seva decisió, adaptant l’acte d’enguany a les mesures sanitàries derivades de la Covid19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa