Marc Armengol i Alfredo Vega, portaveu i president del PSC a Terrassa

Marc Armengol i Alfredo Vega, portaveu i president del PSC a Terrassa | Lluïsa Tarrida

Després de prop de 100 dies del nou govern de Terrassa, format per Tot per Terrassa i ERC, ha arribat el torn de les valoracions des dels grups de l’oposició. El primer a fer-ho, ha estat el PSC de la veu del fins fa uns mesos alcalde de la ciutat, Alfredo Vega. “Nosaltres volem fer una oposició constructiva i rigorosa, però sembla que el govern fa d’oposició de l’oposició amb determinades declaracions. No volem entrar en aquesta dinàmica, perquè nosaltres volem fer una oposició des de la mateixa humilitat amb què vam governar”, ha dit el president socialista.

“Entenem que al govern hi ha gent nova, però també hi ha regidors amb molta experiència, i aquests dies hem vist molta improvisació, manca de rumb, un retrocés en la participació i un govern molt car, tot plegat, més orientat a satisfer els grups polítics que a les necessitats reals de la ciutat”, ha resumit Vega. Per poc després, anar desgranant cadascun dels ítems.

Així, ha recriminat que “hagin tret competències al ple, quan fan bandera de la participació. Tampoc entenem el canvi d’horari sense haver-ne parlat amb les entitats ni que hagin tret el representant de l’oposició al Consorci Sanitari en un moment crític de l’equipament”, critiquen els socialistes. Vega ha iniciat el seu argument dient que “entenem que la situació personal de Ballart ara és delicada” per a continuació retreure-li que “un alcalde que no té delegacions pensàvem que serviria per donar un impuls polític, però no es presenta a les comissions, ni a actes importants d’entitats, ni tampoc a actes institucionals com la constitució del Consell Comarcal”.

Sobre la improvisació o manca de rumb, ha posat com a exemple el tancament del portal de Sant Roc o les “contradiccions” entre membres de l’equip de govern amb la perllongació de la B-40. Finalment, ha dedicat una part de la seva intervenció al cost de l’executiu municipal.

Vega ha volgut focalitzar-se en una persona concreta per exemplificar el que ells consideren un dispendi innecessari: “No estem en contra dels assessors però no volem que es facin passar com a assessor de ciutat quan en realitat són de partit. Una persona que és activista de les xarxes socials no compleix el perfil ni la necessitat que té la ciutat. L’Ajuntament de Terrassa ja té un departament de comunicació, creiem que hi ha altres departaments o àrees que necessitem més un reforç, com un assessor pel POUM, que no xarxes socials”. En resum, ha dit, “l’encariment de prop de 700 mil euros que ha suposat la nova estructura tècnica del govern no s’ha vist plasmat en una organització més forta ni que aporti cap valor afegit”.

Nou comentari