MónTerrassa
El PSC exigeix rigor en els descomptes d’aparcament per ajudar el comerç
  • CA

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Terrassa presentarà al ple de març una Proposta de resolució per l’execució dels vals de descompte d’aparcaments en els sectors del comerç i l’hostaleria. El grup municipal defensa que s’ha de “reeditar el Conveni amb el Gremi d’Hostaleria per tal de poder continuar subvencionant els vals de descomptes facilitats per Egarvia”.

Els socialistes han recordat que al ple municipal del 29 de Setembre de 2020 es van aprovar per unanimitat uns acords que implicaven un nou programa de targes de bonificació per al pàrquing d’Egarvia a l’Avinguda Barcelona orientat a l’hostaleria del barri. Finalment aquesta mesura va entrar en funcionament al Juny de 2021, i durant el mes de Febrer de 2022, l’Ajuntament de Terrassa a difondre per xarxes: “Si aquest cap de setmana sortiu a sopar i heu d’agafar el cotxe US RECORDEM que teniu una hora de pàrquing gratuït als aparcaments Municipals”.

Però els socialistes exposen que des del mes de gener aquesta campanya no s’aplica a Ca n’Anglada i així ho ratifica la regidora de comerç en resposta a les preguntes del PSC: “Aquesta promoció dels vals gratuïts per a la Hostaleria i la Restauració tenia una durada prevista des de juny 2021 fins a desembre 2021, i així es feia constar en el document signat justificatiu del lliurament dels vals a cada establiment. Atès que la iniciativa d’aquesta campanya va sorgir de l’Assemblea de comerciants de Ca n’Anglada, s’han fet gestions per veure si encara podria ser viable”.

“Observem atònits com uns acords aprovats en el Ple queden sense efecte i alhora totalment ignorats per consideracions i iniciatives unilaterals del govern. Cal esmentar que al darrer ple es van aprovar estudiar una sèrie de mesures sobre descomptes a través de la Zona Blava dirigides a comerciants i hostaleria i suposadament ho fèiem sobre la base que ara el propi govern ha extingit”, exposa el grup.

Per aquests motius, i “davant d’aquest desgavell que desorienta i desinforma a la ciutadania”, el Grup Municipal Socialista proposa al Ple municipal l’adopció dels següents acords.

ACORDS

Primer.- Implantar més rigor i revisió a les comunicacions pròpies de l’Ajuntament.

Segon.- Reactivar de forma immediata els acords de la proposta de resolució num. 21 del Ple ordinari de 29 de Setembre de 2020.

Tercer.- Reeditar el Conveni amb el Gremi d’Hostaleria per tal de poder continuar subvencionant els vals de descomptes facilitats per Egarvia.

Quart.- Redactar una proposta d’unificació dels diferents descomptes d’aparcament a aplicar conjuntament amb el propi Ajuntament, el Gremi d’hostaleria i els diferents eixos comercials.

Cinquè.- Traslladar aquesta proposta de resolució a l’Associació de Comerciants de Ca n’Anglada, al Gremi d’Hostaleria de Terrassa, i al conjunt d’associacions de comerciants de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa