MónTerrassa
PSC de Terrassa insisteix en no posar pals a les rodes a l’1-O
  • CA
Alfredo Vega, portaveu del govern municipal de Terrassa, i Miquel Sàmper | ACN

El PSC de Terrassa segueix mantenint una postura sobre el referèndum allunyada de la de la direcció del partit. Després que l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, expressés la seva voluntat de no impedir que la ciutadania voti, el portaveu del govern local, Alfredo Vega ha insistit que l’executiu no posarà impediments a celebració de l’1-O. Això sí, ha indicat que en cas que sorgeixin dubtes sobre la “legalitat” del procés es sol·licitarà l’informe del secretari municipal pertinent. Per la seva banda, el segon tinent d’alcalde egarenc, Miquel Sàmper (PDeCAT) ha elogiat el posicionament del PSC local i ha defensat que l’executiu terrassenc “faciliti el dret a vot dels catalans”. Els dos socis de govern han fet aquestes declaracions en la roda de premsa prèvia al ple de juny, on el grup municipal del PP ha presentat una proposta perquè l’Ajuntament digui obertament si col·laborarà o no en l’1-O.

Alfredo Vega ha recordat que l’alcalde d’una ciutat “no té competència per oposar-se a unes eleccions que convoca una altra administració”, motiu pel qual defensa la postura que Ballart i el PSC local han tingut en tot moment, contraposada a l’oficial del partit. Ara bé, ha recordat que davant de qualsevol dubte que hi pugui haver en l’àmbit legal, se cenyiran a l’informe que el secretari municipal elabori amb la voluntat de no infringir cap legalitat.

“Aquesta manca d’encaix entre Catalunya i Espanya ve de lluny i ara el que també hi ha és una causa que és una manca de diàleg, nosaltres defensem propostes alternatives, i en el cas de Terrassa les declaracions de l’alcalde han estat rigoroses, ja ha dit que ell no serà qui impedeixi que es voti, però alhora ha dit que qualsevol cosa que es voti haurà de ser de forma legal”, ha remarcat Vega. En resposta a la pregunta de si el PSC ha fet un toc d’atenció a Ballart, Vega ha dit que no creu que s’hagi produït. En qualsevol cas, ho ha atribuït a “interpretacions” i ha defensat el discurs del batlle que afirma que “està en la línia del del partit”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MENYS MAL..... a juny 28, 2017 | 07:37
    MENYS MAL..... juny 28, 2017 | 07:37
    Per el que veix, encara que da algu dintre del socialisme catala, que toca de peus a terra.... ¡ Molt ve SR. Batlle ! Algu no vol que els independem¡ntistes volem votar, pero no tenen amb compta que que la democracia representa que, defensa a tots ELS QUE VOLEN VOTAR I ELS QUE NO VOLEN. Per lo tant deixeu votar i y tothom que voti el que vulgui.
  2. Icona del comentari de: La Perifèria a juny 28, 2017 | 09:30
    La Perifèria juny 28, 2017 | 09:30
    Evidentment, el PSC manté una postura molt clara sobre un referèndum no pactat, però jo entenc perfectament, que una altra cosa és dir que la gent no pugui votar, tothom votarà si vol o no, si les condicions són les mínimes per poder treure alguna cosa, necessita unes garanties, no només votar. Aplaudeixo al Sr. Vega per la seva valentia, i per deixar a banda un posicionament excessivament rígid del seu partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa