MónTerrassa
El PSC demana comprar de camions de càrrega lateral esquerra per Can Boada
  • CA

El PSC a Terrassa ha presentat una proposta d’Acord de Junta de Portaveus per la compra de camions de recollida de residus de càrrega lateral esquerra per restituir els canvis en la mobilitat al barri de Can Boada, entre la Plaça Lluís Companys i la Plaça d’Agustí Bartra, en el termini màxim de 3 mesos.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa del mes d’abril de 2021 va rebutjar l’acord sobre la recollida de residus urbans amb el sistema de càrrega lateral. La Plataforma d’afectats pels canvis de mobilitat al barri de Can Boada van intervenir al Ple Municipal de maig per exposar les seves reivindicacions i demanar la compra de camions de recollida lateral esquerra i/o altres sistemes que permetin fer-ho a ambos costats i que facin possible la col·locació del contenidors on millor s’adaptin al barri, així com la recuperació del sentits anteriors dels carrers i la recuperació de les places d’aparcament eliminades.

A l’octubre de 2021 en una reunió entre l’Ajuntament i els veïns afectats, el Govern Municipal es va comprometre a comprar camions d’escombraries de càrrega lateral esquerra, així com recuperar l’antic sentit de circulació dels carrers Alexandre Galí i Francisco de Vitoria. Al Ple Municipal d’octubre de 2021 des del Grup Municipal Socialista vam preguntar quin és el calendari establert per a la compra dels camions així com per a la restitució dels canvis de mobilitat, pregunta a la que el Govern Municipal no va respondre. Al Ple Municipal de novembre de 2021 vam tornar a formular la pregunta i el Govern, sense respondre un altre cop, es va limitar a acusar-nos d’inquietar a la població.

El passat 10 de febrer de 2022, una representant del grup de veïns i veïnes afectades va denunciar en un mitjà de comunicació que un any després de traslladar la queixa a l’Ajuntament i que l’Alcalde Jordi Ballart es va comprometre a comprar camions de càrrega lateral esquerra per a la ciutat, «ni hem recuperat el sentit dels carrers, ni hem guanyat les places d’aparcament que teníem, ni s’ha aconseguit que la ubicació dels contenidors nous s’adapti a les necessitats del barri».

Tanmateix, el 15 de febrer el Grup de Veïns Afectats de Can Boada va publicar un manifest a un altre mitjà de comunicació local en el que reiterava el malestar amb l’actuació de l’Ajuntament al barri i parlava de «crisi de confiança en l’ús que es fa de les nostres institucions per part de l’actual govern municipal», així com de «incompliment d’uns acords verbals i la resultant manca de confiança en la nostra institució municipal» o «inacció política i el menysteniment dels mecanismes socials i de la independència de les nostres associacions de veïns».

Per tots aquests motius, el Grup Municipal Socialista proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa l’adopció dels següents

ACORDS

Primer.- Instar al Govern Municipal a comprar els camions d’escombraries de càrrega lateral esquerra compromesos en el termini màxim de 3 mesos.

Segon.- Instar al Govern Municipal a restituir els canvis en la mobilitat al barri de Can Boada, entre la Plaça Lluís Companys i la Plaça d’Agustí Bartra, en el termini màxim de 3 mesos.

Tercer.- Traslladar el contingut d’aquesta proposta a les associacions de veïns/es de Casc Antic de Can Boada i Grups Gibraltar – Lluís Companys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa