MónTerrassa
El PSC aposta per enfortir i regenerar el teixit industrial terrassenc
  • CA

El Partit dels Socialistes de Terrassa aposta per enfortir i regenerar el teixit industrial terrassenc. Aquest va ser el missatge que es va extreure de l’acte que va tenir lloc a la Masia Freixa sota el lema “Regeneració del teixit industrial terrassenc: Lideratge, col·laboració i prosperitat compartida”. La jornada va comptar amb la participació de Raül Blanco, general d’Indústria i PYME del Govern d’Espanya; Pere Navarro, Delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i Exalcalde de Terrassa; i Xavi Marcet, consultor en estratègia, innovació i transformació d’organitzacions.

Els ponents van coincidir a destacar la importància de tenir una indústria potent tant a escala local com europeu, mantenir el talent a la ciutat i cultura industrial de la nostra ciutat. “Terrassa és una ciutat amb una cultura industrial potent”, va ressaltar Raül Blanco quan parlava de les polítiques de promoció econòmica. Una cultura industrial que, apuntava, va resultar útil en els pitjors moments de la pandèmia, quan empreses de Terrassa i el Vallès Occidental es van posar a fabricar material sanitari. “Si d’alguna cosa ens hem adonat arrel la pandèmia és que necessitem indústria”, reconeixia.

Necessitat de teixir xarxa i generar confiança

Per la seva part, Xavi Marcet va posar en relleu la davallada en indústria que va viure Terrassa després de la seva esplendor industrial del segle XX, però, sobretot, com va sortir-se’n. El consultor no va voler deixar passar per posar en valor, encara avui, de l’existència d’institucions empresarials importants i d’una universitat estretament lligada a la indústria “que ens mantenen entre les ciutats més importants industrialment”. Per això, va afirmar que “tenim elements que permeten una certa singularitat, i amb això hem de treballar. Sempre hem de treballar amb el que tenim”.

L’exalcade Pere Navarro va voler posar la mirada en els seus dies al capdavant de l’Ajuntament de Terrassa, quan va crear xarxa amb Barcelona pels Jocs Olímpics del 92. “Aquesta connexió ens va donar moltes oportunitats”, va assenyalar. Va posar el focus en la necessitat de les ciutats de relacionar-se amb el territori, en especial de la capacitat d’una ciutat com Terrassa, amb tanta història i identitat pròpia. “Malauradament, hi ha qui pensa que Terrassa pot tirar endavant tota sola, però així és com les ciutats decauen definitivament”.

La candidata a l’alcaldia de Terrassa, Eva Candela, va ser l’encarregada d’obrir i cloure l’acte. Ho va fer amb una reflexió sobre el potencial industrial i empresarial de Terrassa com a tercera ciutat de Catalunya, centre de la segona corona metropolitana de la gran Barcelona. La socialista va criticar la “política local menuda” que s’està realitzant des del govern de la ciutat, i a va afirmar que “vull recuperar un Ajuntament capaç de generar confiança i credibilitat dins i fora de la ciutat”. L’acte va reunir també els exalcaldes socialistes Manuel Royes i Alfredo Vega.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa