MónTerrassa
El PSC demana a l’alcalde de Terrassa que aturi les obres del Passeig
  • CA

El PSC demana a l’Alcalde que aturi les obres del Passeig del Compte d’Ègara. Els socialistes exigim que es compleixi la proposta pactada amb el govern municipal per definir el projecte de reforma integral d’un dels eixos viaris més importants de la ciutat.

Fa un any, l’equip de govern format per Tot per Terrassa i ERC va anunciar la reforma integral del Passeig del Compte d’Ègara. Als pocs dies i davant l’allau de veus
discordants amb el plantejament de la proposta el bipartit va rectificar i va dir que només renovaria el paviment asfàltic del vial nord utilitzant les mateixes llambordes característiques de la illa de vianants del centre.

Al Ple del mes de gener del 2022, el grup municipal del PSC va presentar una proposta recolzada per tots els partits, també pel govern, on, atenent a la oportunitat
històrica, es proposava la redacció d’un projecte integral de reforma del Passeig, que facilitant la participació de tothom cerqués consensos més amplis.

La sorpresa ha saltat quan en iniciar-se les obres del què, suposadament, només havia de ser una substitució de l’asfaltat, l’empresa constructora ha començat a
enderrocar els murs i bancs de pedra del conjunt històric creat l’any 1943, fa 80 anys, pel reconegut arquitecte Ignasi Escudé i el paisatgista Jaume Argemí, provocant així un seguit de reaccions contaries a la irreparable destrossa ocasionada.

Davant de l’incompliment per part del govern de la proposta pactada per tots els grups polítics per preservar un dels espais més centrals i emblemàtics de la ciutat, el PSC demana a Ballart que aturi immediatament les obres i es replantegi l’actuació que a parer dels socialistes és un pedaç difícil de justificar sinó és per les presses electorals.

També se li demana a l’alcalde que convoqui d’urgència l’Organisme Consultiu de Qualitat Arquitectònica i Urbanística de la ciutat per tractar exclusivament la intervenció del Passeig ja que en aquest òrgan també hi tenen representació diversos col·lectius professionals com els historiadors, els arquitectes i urbanistes que ja han mostrat públicament la seva disconformitat amb l’actuació de l’Ajuntament. Així doncs, des del PSC afirmem que l’equip de govern actua, un cop més, a reacció, desorientat, improvisant i sense planificar els projectes importants de ciutat.

I en aquest sentit, manifestem que el Passeig del Compte d’Ègara, pel seu valor històric i urbanístic, es mereix una visió més acurada i que abraci un àmbit molt més ampli, des del mateix pont del Passeig fins a la Font Vella, tot integrant els elements històrics, comptant amb la intervenció d’experts de diferents disciplines i prioritzant la qualitat de l’espai públic.

Recordem també que en l’anterior mandat, el PSC va convocar un concurs d’idees on van participar, a banda de la ciutadania, professionals de reconegut prestigi per dissenyar el Parc de la República. Aquest és el model urbanístic que defensem per Terrassa, un patró que avantposi la qualitat i la participació en els projectes de transformació urbana, amb una mirada llarga i contraposada a les polítiques de curta volada i resultats mediocres de l’actual govern de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa