MónTerrassa
El PSC acusa Ballart de “mentir” sobre els números vermells d’Alcaldia
  • CA

En una entrevista per a Món Terrassa, l’alcalde Jordi Ballart va manifestar que “el pressupost d’alcaldia està en números vermells” i va posar com exemple que en la darrera reunió que ha tingut amb els membres de la Marea Pensionista no van poder ajudar-los a noliejar autocars per a la manifestació de Madrid “perquè estem a 0. En altres ocasions s’hauria pagat amb subvencions extraordinàries d’alcaldia, però aquest cop no es pot. I en molts àmbits municipals ens passa el mateix”. Així mateix va fer referència a dos grans projectes que l’anterior govern socialista havia inaugurat poc abans o durant la campanya electoral: el Casal de la Maurina i el camp de futbol i rugbi de Les Fonts.

Aquestes acusacions no han agradat gens ni mica al PSC. Començant per qui havia estat l’alcalde fins aquest passat mes de maig, Alfredo Vega. El socialista li retreu directament que “en el camp de les Fonts, l’Ajuntament va fer una subvenció a la Federació de Rugbi que és la promotora mentre que el Centre Cívic de la Maurina era promesa seva i vam haver de fer tota la feina i recepcionar-lo abans de final d’any per cobrar subvenció Generalitat. No menteixi!”.

Retrets pel nombre d’assessors

Així mateix recorda que “les inversions és comprometen moltes d’un any per l’altre. En els seus 5 anys anteriors d’alcalde fins el 2018 ja era així, amb les limitacions de llei d’estabilitat i regla de la despesa. No ho sabia?” i repta a Ballart que “al departament d’Alcaldia si troba una factura irregular o que consideri malgastada faci-la pública! Jo li proposo un debat públic, vostè i jo, acompanyats del director de serveis econòmics, secretari i interventor per veure la realitat i la comparem amb els seus 5 anys anteriors d’alcalde i aquests 100 dies actuals!”.

També els dos regidors socialistes Amadeu Aguado i Javi García han sortit en defensa de la gestió que havien realitzat els darrers anys a l’Ajuntament. Per l’extinent de cultura, va ser Ballart qui va deixar la caixa buida quan va marxar: “Quan ell va abandonar l’alcaldia va deixat números ultravioletes en tots els sentits. La ciutadania es mereix contrastar aquestes declaracions. Nosaltres ja ens hi hem ofert. Bé ha tingut diners per a duplicar els assessors i altres partides, on podria pagar 1000 autocars. Propostes i no mentides, sisplau. Salut!”.

Per la seva banda, el secretari d’Organització del PSC també s’ha mostrat contundent: “El PSC va deixar un superàvit a l’Ajuntament de 8,9 milions d’euros. Senyor Ballart, si no pot complir totes les promeses que ha fet, assumeixi la seva responsabilitat i no en culpi als altres. Si l’Ajuntament està en números vermells, perquè ha contractat més assessors? Per què aca d’editar una revista propagandística que ha enviat a cada bústia? Alfredo Vega ja li ha proposat un debat públic per contrastar les dades. Deixi’s d’excuses i governi!”

En un comunicat posterior del PSC, recorden que els projectes als quals fa referència Ballart formaven part del programa electoral del PSC del 2015 – eleccions en les quals Ballart era el candidat socialista – i per això les van efectuar. Des del Grup municipal no entenen que ara Jordi Ballart “es vulgui desdir de fer aquestes actuacions que, d’altra banda, han estat molt reivindicades per part de la ciutadania”. A més, en el cas del camp de Les Fonts, els socialistes afirmen que Ballart “menteix quan diu que el finançament no estava garantit” i aclareix que la cessió dels terrenys per a la construcció de l’equipament es va efectuar l’any 2011. També expliquen que la construcció del camp poliesportiu ha de ser finançada per la Federació Catalana de Rugbi, que n’és la promotora, amb les aportacions institucionals de l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, que a través del Consell Català de l’Esport, s’hi ha compromès reiterades vegades en els darrers anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa