La portaveu de Junts, Meritxell Lluís
La portaveu de Junts, Meritxell Lluís | Junts per Terrassa

!--akiadsense-->

La proposta de resolució sobre la sentència d’inhabilitació al president Quim Torra per la pancarta sobre els presos polítics no ha prosperat. La moció presentada per Junts per Terrassa i ERC en la qual s’instava a l’Ajuntament a donar suport al president i considerar la sentència “injusta, cruel i desmesurada” no ha obtingut el suport necessari. L’abstenció de Tot per Terrassa i els vots contraris de PSC i Cs ho han impedit. Primer es buscava un acord de la junta de portaveus que no ha arribat, per la qual cosa a passat a propostes urgents. És aquí quan no hi ha hagut majoria per debatre-la en aquest moment del ple. PSC i Cs no hi han vist l’urgència.

La moció reclamava:

Primer.- Manifestar el nostre suport al Molt Honorable President de la Generalitat i recolzar la seva defensa de la llibertat d’expressió i el seu reclam de llibertat pels presos polítics.

Segon.- Qualificar la sentència del TSJC com un nou atac a la Generalitat de Catalunya, al seu President, al Parlament del Catalunya i al poble que representa.

Tercer.- Considerar la sentència injusta, cruel i desmesurada lluny dels paràmetres de la justícia europea.

Quart.- Declarar que la judicialització de la vida política espanyola, en relació als afers catalans en general i als independentistes en particular, és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional. Som defensors del diàleg, però considerem que no tenim cap motiu per asseure’ns en cap taula fins que no rebem cap proposta concreta i que pugui satisfer les demandes de llibertat del poble de Catalunya, així com del seu benestar econòmic i social.

Des de Junts per Terrassa han lamentat que l’Ajuntament de Terrassa no hagi mostrat el seu suport al President Quim Torra. “Aquesta sentència és un exemple més de la injustícia espanyola que patim i de la vulneració de drets fonamentals com la llibertat d’expressió i de representació. Que dues hores després que el TJUE li tregui els colors a l’Estat espanyol amb una sentència històrica i que la seva resposta sigui inhabilitar el President Torra, és d’una gravetat extrema”, han subratllat. La formació sondera que “és un nou atac a la democràcia que ens afecta a tots i a totes, als terrassencs i terrassenques, als catalans i catalanes, a tota la ciutadania de l’Estat espanyol. La judicialització de la vida política espanyola és un escull per al normal desenvolupament de qualsevol acció de diàleg polític i institucional. Reclamem que es torni a la política, que és d’on no havia d’haver sortit mai”.

Nou comentari