Pla general dels membres de Primàries Catalunya durant la roda de premsa el 20 de febrer del 2020
Pla general dels membres de Primàries Catalunya durant la roda de premsa el 20 de febrer del 2020 | ACN

!--akiadsense-->

El moviment Primàries Catalunya ha anunciat, en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, que decidirà si es presenta a les properes eleccions catalanes a la segona Convenció Nacional, que se celebrarà el dissabte 7 de març a Terrassa. La formació política ha presentat els dos nous portaveus, l’egarenc Mario Soria i Carolina Paola Frías del Pino. La portaveu de Primàries Catalunya – Barcelona, Anna Arqué, ha remarcat que són “un moviment polític amb identitat pròpia que defensen el sistema exercint de manera constant uns valors republicans de la transparència, de la participació, la igualtat i la regeneració” i amb la intenció de “fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre”.

Arqué ha destacat que en aquest nou projecte polític no hi ha dirigents. “Aquí tots som companys, ningú és més que ningú, i tots ens devem a tots”, ha assegurat. La portaveu també ha explicat que Primàries Catalunya defensa “la unitat de base i la vinculació del vot”. Lluís Gibert ha explicat el funcionament de Primàries Catalunya, destacant que el moviment s’acull a un “sistema novedós amb un reglament de funcionament amb el principi de democràcia interna per donar la màxima obertura possible al moviment”. Gibert també ha remarcat la importància de separar “l’estructura del moviment amb l’estructura dels càrrecs representatius”. D’aquesta manera, Gibert ha aclarit que “les persones que representen les assemblees de Primàries no seran mai persones amb càrrecs representatius”.

La nova portaveu nacional Carolina Frías ha explicat que “la persona que tingui un major nombre de vots serà el cap de llista de la candidatura de Primàries Catalunya“. En la mateixa línia, la portaveu ha explicat que la Convenció Nacional té l’objectiu de consolidar la formació Primàries Catalunya com “un moviment polític independentista i transversal que aposta per llistes obertes que pot donar peu a aconseguir la unitat dins d’independentisme”.

Per la seva banda, el nou portaveu nacional Mario Soria ha remarcat que Primàries representa “un canvi de cicle de la vella política”. Soria també ha explicat que la Convenció Nacional es farà a Terrassa perquè és on tenen “una gran part de l’electorat independentista i mobilitzat”.

Nou comentari