MónTerrassa
Rull sospesa deixar la vaga de fam en els propers dies
  • CA
Inici dels dejunis col·lectius a Terrassa pels presos polítics
Inici dels dejunis col·lectius a Terrassa pels presos polítics | Redacció

!--akiadsense-->

La vaga de fam dels presos polítics Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn podria tenir els dies comptats. Fonts de l’entorn dels presos apunten que “el Tribunal Constitucional s’ha bellugat”, el que “pretenia la vaga de fam”. Una tesi que també ha abonat l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, en vaga de fam, que aquest matí els ha visitat a Lledoners.

En qualsevol cas, aquesta decisió s’acabarà de prendre un cop valorin amb els advocats la primera vista de les qüestions prèvies del judici. Així mateix, esperaran que les “evidències que el Constitucional es belluga” es confirmin. Tot plegat indica que podrien abandonar la vaga abans d’acabar la setmana. Com ha dit el conseller Forn en una entrevista a l’ACN, l’objectiu de la vaga és “la denúncia per la inacció del Tribunal Constitucional que ens impedeix l’accés a la justícia europea”. En vista d’aquests moviments, que considera causats per “l’impacte mediàtic internacional” de la seva acció, Forn es planteja que, quan considerin que “que s’han acomplert aquests objectius, serà el moment d’abandonar-la”.

El principal indici és la programació d’un ple pel 15 de gener on es podrien decidir els primers recursos d’empara interposats pels presos. De fet, l’objectiu principal de la vaga de fam, per tal, de continuar el camí processal cap Europa. Gairebé una vintena de recursos són els que han registrat davant el TC i encara estan pendents de resolució. Una situació que esdevè una barrera per arribar a Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa