MónTerrassa
Terrassa aposta per revisar el futur del Parc de Vallparadís
  • CA

El ple aprva la PROPOSTA DE RESOLUCIO PER COMENÇAR ELS TREBALLS D’UN NOU PLA DIRECTOR DEL PARC DE VALLPARADÍS, presentada per CS i que ha comptat finalment amb un acord amb l’equip de govern. S’ha aprovat per unanimitat.

Javier González ha recordat que Ciutadans “ja fa temps que impulsa aquest projecte”. Tot i això, ha lamentat que “en un any, aquest debat no s’ha dut a terme”, a pesar que “ens consta que tots els grups del consistori compartim l’objectiu de treballar per a millorar el Parc de Vallparadís”. En aquest sentit, ha insistit a recordar que el març de 2018 es va aprovar per unanimitat una proposta a instàncies de Cs per millorar la gestió integral i la dinamització, així com per a la redacció d’un pla director de Vallparadís. Entre els acords adoptats en aquell moment, González ha destacat que es va decidir “crear un espai web propi com a espai comunicatiu de referència del parc, es va acordar convocar sempre que fos necessari una comissió tècnica de coordinació amb tots els àmbits de gestió relacionats amb l’equipament i recuperar el Consell Consultiu com a òrgan de discussió i debat sobre el funcionament i el futur del parc”.

EXPOSICIO DE MOTIUS Al març de 2018 Ciutadans, i un altre grup municipal, va presentar una proposta de resolució per la gestió integral, dinamització i redacció d’un Pla Director del Parc de Vallparadís. Es van aprovar per unanimitat els següents acords: Crear un espai web propi que actuï com a espai comunicatiu de referència del parc i on es reculli tota la informació relacionada amb aquest: tràmits, agenda d’activitats tan municipals com d’altres agents, publicacions, informació institucional, etc. Convocar, quan sigui necessari, una comissió tècnica de coordinació amb tots els responsables tècnics dels diferents àmbits de gestió que tenen a veure amb el parc. Recuperar el consell consultiu del Parc de Vallparadís com a òrgan de discussió i debat sobre el funcionament i el futur a mig i llarg termini del parc, en el termini de tres mesos. Instar a l’Àrea corresponent a obrir un procés de debat i redacció d’un nou Pla Director del Parc de Vallparadís en el termini de sis mesos. Com a consequencia es va constituir una Taula del Parc que tenia com objectiu la posada en comú de les potencialitats del parc per fer un Pla Director en el següent mandat. Els participants van fer valuoses consideracions sobre l’ampliació fins a l’estació FGC de Les Fonts, les activitats, el manteniment, la comunicació, la connexió amb l’Anella verda, la connexió per la Rambleta, etc. Al Ple de febrer de 2020, el portaveu de Ciutadans va aprofitar el 25è aniversari de la inauguració del parc per recordar que feia vint-i-cinc anys que existeix un Pla Director i va llançar un prec al Govern per entomar aquesta qüestió. El Govern manifestà que s’estava treballant en la prolongació del Parc. A més, la Sra. Melgares, va afegir que s’oferia a parlar del Parc, en el marc de la Comissió Informativa, sobre la millora de l’espai i la seva ampliació; la qual cosa no s’ha produit passat un any. Atès que és palesa la intenció de tots els grups municipals de treballar per millorar el Parc de Vallparadís proposem els següents

ACORDS

PRIMER. Instar al Govern de l’Ajuntament de Terrassa a recuperar la Taula del Parc de Vallparadís, amb representants dels partits polítics municipals, tècnics municipals i representants d’associacions de veïns i veïnes, juvenils, esportives, comercials, etc., amb l’objectiu d’actualitzar l’actual Pla Director del Parc de Vallparadís. La convocatòria de la Taula serà dins els propers 2 mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa