MónTerrassa
El ple tomba la proposta d’ampliació de Cs de la plantilla de la Policia Municipal de Terrassa
  • CA

El ple ha tombat la PROPOSTA DE RESOLUCIÓ PER INCREMENTAR UN 10% NET LA PLANTILLA DE POLICIA MUNICIPAL DE TERRASSA EL 2021, presentada per Isabel Martínez, de Cs. S’han aprovat els punts 2 i 3 -per unanimitat-. Cs i PSC han votat a favor de tots els punts. Junts s’ha abstingut al primer i ERC i TotxTerrassa hi han votat en contra.

Meritxell Lluís, de Junts per Terrassa, ha reblat que “la ciutat té un dèficit històric en Policia Municipal i en Mossos”. Alfredo Vega, del PSC, ha destacat que és un problema real. “És un tema que s’ha intensificat més i en la percepció de la ciutadania”. “Cada vegada es veu menys presència policial… És un bon moment i l’equip de govern hauria de fer un esforç. La ratio està molt per sota del que toca. Votarem a favor”.

Xavi Fernández, regidor de Tot per Terrassa, ha donat dades: 230 places -188 agents, 17 en pràctiques, 16 caporals, sis sergents, cinc subinspectors i un intendent i 7 places que es fan ara proves. El membre de TxT creu que la proposta ha d’anar més enllà i ser més ambiciosa -per això ha dit que rebutjaria la iniciativa de Cs-. Proposta de plantilla 2021:10 agents més i cinc més a cobrir de jubilacions i reforçar estructura de comandament. I any 2022, 10 places noves més. “La Policia és una prioritat de mandat”. Isabel Martínez ha dit que Cs proposa 20-22 places noves el 2021. Isaac Albert, d’ERC: “La Policia ha fet una feina ingent durant la pandèmia. I sí, hi ha manca d’efectius. I prenem mesures. Ens comprometem a ampliar la plantilla els propers anys i millorar els espais en aquest mandat.” Per Fernández, la seva proposta va més enllà del 10 per cent que vol Cs.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La falta d’efectius de policia municipal a la ciutat de Terrassa és un dèficit històric, sent el nostre municipi el que té la ràtio més baixa de la comarca del Vallès Occidental, i figurant com una de les ciutats amb la ràtio d’agents per habitant més baixa dels 25 municipis més grans d’Espanya. El cos de policia local de Terrassa precisa un augment en places de nova creació, al marge de les noves contractacions per cobrir jubilacions o els canvis de mobilitat interadministrativa. La plantilla de la Policia Municipal de Terrassa era de 224 agents a principis de l’any passat, quan hauria d’haver estat de 360 policies segons les ràtios aconsellades a Catalunya, i de 393 efectius segons les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Unió Europea.

La falta d’agents i patrulles pels caps de setmana és una queixa històrica dels sindicats locals de Policia, i és per això que creiem necessàries mesures efectives per millorar la seguretat de Terrassa i els recursos de la Policia Municipal. Hem de recordar que el cos de Policia Municipal ve realitzant i ha doblat esforços durant la pandèmia per tal de fer complir la legislació vigent amb relació a les mesures sanitàries contra la covid-19. Terrassa pateix un dèficit històric d’agents de policia i és un reclam que no ha comptat amb el suport necessari per part del Consistori. Ja a l’inici d’aquest mandat, l’any passat, l’equip de govern va fer una sèrie d’anuncis, teòricament destinats a millorar aquesta falta d’agents, amb l’anomenada Policia de Barri i la suposada arribada de 26 nous agents. Això, però, no va tendir a solucionar el problema ja que els 26 suposats nous agents, que havien de patrullar els barris amb un telèfon de contacte per als ciutadans, en realitat venien a reemplaçar a 30 policies que s’havia anat aquell any. Per tant, no hi va haver reforç, ni ampliació ni eren de nova creació. De cara a l’aixecament pel 2021 de les restriccions pressupostàries i a l’aixecament dels límits de les taxes de reposició per nou personal pels cossos de seguretat, és el moment oportú per què l’augment de la dotació de plantilla policial esdevingui un objectiu assumible econòmicament. És hora de posar la seguretat de la nostra ciutat com a prioritat i destinar els recursos adients per tal de tenir una dotació d’agents de policia local en línia amb les ràtios recomanades que les dades actuals. Per aquestes circumstàncies presentem els següents

ACORDS

PRIMER. Incrementar en un 10% net de la plantilla d’agents de la Policia Municipal de cara al 2021.

SEGON. Reconèixer i agrair la tasca de la Policia Municipal en les seves funcions i en especial a l’esforç realitzat durant la pandèmia per tal de fer complir la legislació vigent amb relació a les mesures sanitàries contra la covid-19.

TERCER. Notificar el present acord al cos de Policia Municipal i a tots els sindicats de Policia Local de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa