MónTerrassa
PP presentarà una moció a l’Ajuntament per rebutjar el referèndum

El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol | JORDI BORRÀS

El PP català presentarà en tots els municipis catalans en els quals té representació una moció per “rebutjar el referèndum il·legal” anunciat per a l’1 d’octubre pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En un comunicat, el president del partit, Xavier García Albiol, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és aconseguir el rebuig al referèndum principalment en els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i a les quatre capitals, “que representen el 80% de la població catalana, i és precisament on els independentistes no tenen força”.

Tant el Govern com les entitats sobiranistes “s’han marcat l’objectiu d’implicar els ajuntaments en l’organització d’una il·legalitat”, i el PP vol protegir-los i deixar-los al marge a través de la moció.

El text demana “posicionar-se clarament al costat de la democràcia, la llibertat i l’Estat de dret”, i ja s’ha fet arribar a tots els grups municipals a través de la sotssecretaria d’Acció Política del partit.

La moció també proposa acordar que es manifesti el compromís de no donar suport ni proporcionar mitjans ni personal municipal l’1 d’octubre per al referèndum anunciat, i insisteix en la petició del PP que els consistoris abandonin l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Nou comentari

Comparteix