MónTerrassa
Dos polítics de Terrassa a la candidatura unitària de Junts
  • CA

Dos polítics de Terrassa, Miquel Sàmper i Montserrat Caupena, apareixen a la candidatura unitària de Junts, que colideren la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’exconseller i exprès polític Jordi Turull, que treballava en un despatx d’avocats de la plaça Vella de la capital egarenca.

Un havia deixat la política de primera línia i l’altra ha generat en els darrers mesos tota una revolució en l’àmbit local de la formació. Miquel Sàmper va ser durant deu mesos de l’anterior legislatura conseller d’Interior de la Generalitat, i la seva tasca va ser poc qüestionada. Sempre va destacar per la seva gran capacitat comunicativa. El seu nom va sonar per repetir en el nou govern que es va formar, però els jocs d’interessos el van deixar fora. En la sala de màquines de l’acord que ha permès la candidatura unitària que s’acaba d’anuncoar hi ha jugat un paper important.

La filòloga Montserrat Caupena es presentarà a les primàries de Junts per Terrassa. Hi haurà unes eleccions internes a la formació per decidir qui encapçalarà el cartell electoral als comicis municipals que se celebraran el mes de maig de 2023. Tot apunta a una lluita contra l’actual regidora, Meritxell Lluís, que compta amb un suport de pes, Josep Rull, el seu marit. Es pot parlar de xoc de trens, de postures totalment enfrontades entre Caupena i Lluís, i de moviments estratègics en les dues parts per aconseguir ser l’opció majoritària dels militants egarencs. Montserrat Caupena és llicenciada en llengües romàniques i professora en una escola de Terrassa des de fa més 13 anys. Porta des de 2003 dedicada a la política local i comarcal i ara ha decidit fer el pas.

L’equip de Borràs i Turull

La proposta de Borràs i Turull a la presidència a la segona autoritat del país i a l’advocat a la secretaria general. S’hi sumen a les vicepresidències Josep Rius, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula; David Torrents com a secretari d’organització; Teresa Pallarès com a secretària de finances. I com a vocals, Jaume Alonso Cuevillas, Damià Calvet, Joan Canadell, Cristina Casol, Montserrat Caupena, Violant Cervera, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Montserrat Girbau, Jaume Giró, Marta Madrenas, Toni Morral, Míriam Nogueras, David Saldoni, Mònica Sales, Miquel Sàmper, Aleix Sarri, Ester Vallès i Salvador Vergés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa