MónTerrassa
La plantilla de la Policia Municipal de Terrassa creixerà fins als 300 agents
  • CA
Presentació dels 26 nous agents de la Policia Municipal de Terrassa
Presentació dels 26 nous agents de la Policia Municipal de Terrassa | P.M.

!--akiadsense-->

El govern de Terrassa, format per Tot per Terrassa i ERC-MES, ha presentat aquest dimarts el que serà el Pla de Mandat per als pròxims quatre anys. El Pla de Mandat està fixat del 2019 al 2023 però l’executiu local té la intenció de dibuixar un model de ciutat que va “més enllà del 2030”. El programa s’estructura a partir de 10 grans objectius, els quals donen coherència a 178 eixos d’actuació, alguns de genèrics i d’altres de més concrets, que es desenvoluparan des de l’estructura política i tècnica de l’Ajuntament.

Un dels grans punts que contempla el document és el de: “Una ciutat per viure i conviure amb seguretat, preservant la llibertat de les persones”. En aquí és on es parla de la policia municipal i de quin paper ha de jugar per fer de Terrassa “una ciutat encara més segura”.

En una entrevista realitzada per Món Terrassa, l’alcalde Jordi Ballart ha avançat que “recuperar la policia de barri era un dels compromisos electorals de Tot per Terrassa. “Els 26 nous efectius del cos policial ja són al carrer, els quals es dedicaran principalment a fer aquest servei. I, el juliol de 2020, s’incorporaran divuit agents més al cos policial. I això permetrà que fins a 33 agents desenvolupin les tasques de policia de proximitat“.

Tenir el telèfon de l’agent de barri

El líder de TxT afirma que es tractava d’una “demanda molt clara de la ciutadania” i explica que la seva funció serà “anar pel carrer, conèixer tothom, entrar a parlar amb els comerciants, donar confiança a la ciutadania, oferir-los un telèfon de contacte, etc. No ha estat fàcil fer els canvis interns de reorganització dins del cos però crec que ho hem aconseguit”. En aquest sentit, reconeix que hi ha hagut alguns sindicats que s’han queixat dels canvis, “forma part de la pròpia raó de ser dels sindicats, però el govern és l’encarregat de marcar quin tipus de policia vol, i els sindicats no poden influir-hi”.

“La policia de barri aportarà més seguretat i més tranquil·litat als vials, places i carrers del municipi” subratlla Ballart, que recorda que part d’aquesta tasca l’haurien de fer els Mossos d’Esquadra. “Diria que ara mateix són uns 68 agents locals els que fan tasques que corresponen al cos català“, lamenta. Tot i així, no esquiva el fet que “la ratio de policies municipals a Terrassa no és la correcta. Per això, de mica en mica, l’anirem incrementant” i afegeix “volem al llarg del mandat arribar fins als 300 agents, que són els que marca la Llei de Seguretat de Catalunya”.

Unitat canina o més control sobre la policia

Sobre el document en concret del Pla de Mandat es contemplen diverses actuacions. Entre les destacables hi ha la formació. El govern vol que els agents realitzin més cursos de formació relacionats amb aspectes com la proximitat i atenció a la ciutadania, la mediació en conflictes o la diversitat cultural. També es vol establir un sistema periòdic de reunions amb les entitats veïnals, comercials, culturals, esportives, etc. per intercanvir informacions i fer seguiment de temes de seguretat.

Es vol realitzar un estudi de les necessitats de millora de la central telefònica de policia (espai i ubicació) i de les eines tecnològiques, i també obrir una bústia de denúncies de tractaments inadequats del cos i establir mecanismes correctors oportuns. Un punt d’atenció de la Policia Municipal a cada districte o crear una unitat canina, són altres objectius fixats.

Benvinguda als nous agents de la Policia Municipal
Benvinguda als nous agents de la Policia Municipal | P.M.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa