MónTerrassa
El ple de Terrassa aprova els pressupostos i les ordenances de 2020
  • CA

No hi ha hagut sorpresa. Tot el peix estava al cove abans de començar. El ple extraordinari de Terrassa d’aquest matí de dimecres ha aprovat les ordenances fiscals i el pressupost general de l’Ajuntament per a l’any 2020. El debat ha estat llarg, de més de tres hores i mitja. L’oposició tenia clar que votaria en contra -PSC,Cs i JxT- i l’equip de govern té majoria absoluta, malgrat que avui ha faltat la responsable de Cultura Rosa Boladeras.

El PSC, de veu d’Alfredo Vega, s’ha mostrat obert a parlar, però ha argumentat el seu vot negatiu en l’increment a parer seu excessiu de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Javier González, portaveu de Ciutadans, ha etzibat que no els hi agraden ni els pressupostos ni les ordenances i que hi ha inversions que consideren importants on no s’hi dediquen diners ni esforços. El líder taronja ja posat l’exemple de Ca n’Anglada, i la portaveu del bipartit, Núria Marín, li ha respost que era fals i que hi ha projectes a desenvolupar al barri i partides destinades. Miquel Sàmper, de Junts per Terrassa, ha esgrimit que el refús de la seva formació a votar a favor respon al que ha considerat males formes de procedir, deixant poc temps per a l’anàlisi de totes les dades.

El pressupost de l’Ajuntamet per la legislatura 2019-2023 és de 1000 milions d’euros, amb 40 destinats a inversions. A repartir en partides de 250 anuals. Ballart ha remarcat que es va vers un nou model de ciutat, i amb un equip de govern “sòlid, fort i obert”que pensa en avui i demà però també en la Terrassa de la dècada dels 30. El pressupost “és realista”. I ha incidit que amb aquestes premisses cal parlar dels 1000 milions i dels 40 en inversió -al voltant dels 10 anuals-.

Isaac Albert ha incidit en la mateixa idea. “Intentem trencar amb inèrcies passades. Obrim la porta a un nou model de ciutat.”. Els 1.000 milions “ens han de permetre fer efectiu el que diu el programa de govern”.

El PSC s’oposa frontalment a l’increment d’un 5% de l’IBI

L’Ajuntament contempla un pàrquing gratuït en un solar del Centre

Recàrrec del 50% de l’IBI als pisos desocupats més de 2 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa