El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha demanat aquest diumenge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez que apliqui l’article 155 i destitueixi el president de la Generalitat, Quim Torra. ”Fora Torra. Cessem Torra i tornem a la convivència” ha cridat Rivera en un acte davant el Palau de la Generalitat davant centenars de simpatitzants. Entre els assistents, la plana major de Cs Terrassa, els regidors David Aguinaga, Javier González i isabel Martínez.

El líder de la formació taronja ha demanat un govern que defensi els ciutadans de ”poderosos arbitraris que criden a la mobilització”. Rivera ha volgut respondre als ”pocavergonyes i delinqüents que metre tiren llambordes criden ‘els carrers seran sempre nostres”’. Rivera ha rebatut: ”Els carrers són de tots, també nostres”.

Rivera ha criticat la postura de Pedro Sánchez davant els aldarulls d’aquesta setmana a Catalunya i ha recordat que l’ha demanat aplicar el 155 en tres ocasions aquesta setmana. Per això, ha reivindicat un govern que defensi els ciutadans més dèbils. S’ha erigit com el president que protegirà els ciutadans i en garantirà els drets de ”seguretat i llibertat”, i ha assegurat treballar perquè tots els espanyols tinguin es mateixos drets, independentment del lloc on visquin.

Per Rivera, la plaça Sant Jaume ”plena” -l’acte ha reunit 1.700 persones, segons la Guàrdia Urbana- mostra el perquè es van organitzar per un projecte per a Espanya. ”No hi ha ni foc, ni barricada, ni llamborda, ni amenaça” que els pugui ”frenar la il·lusió” d’un projecte com Espanya, ha afegit Rivera, que ha amenaçat que qui ho intenti ”acabaran a la presó com ja han acabat”. Rivera ha demanat que Catalunya no sigui ”un territori sin llei” perquè creu que no hi ha cap lloc així que ”acabi bé. El líder de Cs ha assegurat que no es pot permetre i ha defensat que ”no hi ha res més espanyol, que ser català a Catalunya”.

Albert Rivera també ha volgut agrair la feina dels cossos de seguretat, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra de qui creu que ”no són forces d’ocupació”, i ha assegurat que només molesten ”als delinqüents”.

La portaveu del partit taronja al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha denunciat que la situació d’aquesta setmana a Catalunya ha deixat ”les imatges més doloroses” en les famílies que no han pogut sortir de casa per por, ni anar a treballar ni anar a portar els fills a l’escola. Per això, ha demanat que el 10-N s’opti per un govern ”que no miri de reüll qui hagi sofert el nacionalisme”. Per això, ha fet una crida a mantenir ”l’esperança” i ha assegurat que ”Catalunya i Espanya són molt més fortes que el que creu el nacionalisme”.

La líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, també ha intervingut en aquest acte on ha criticat que el PSC demani la dimissió de Torra després de no haver donat suport a la moció de censura que va impulsar el seu partiti. Per Roldán, Iceta i el PSC sempre ”falla als ciutadans”. Per Roldán, Torra és un ”perill públic” i ha assegurat que treballaran per aturar el ”tsunami de violència que ho arrasa tot”.

Els líders de Ciutadans han fet aquest acte davant centenars de persones que, en un ambient festiu, han cridat consignes com ”jo sóc espanyol”, ”Viva Espanya” o ”Vamos Ciudadanos” i han onejat senyeres, banderes espanyoles i baneres europees. A l’acabar, el partit ha desplegat un cor al mig de la plaça.

Nou comentari