MónTerrassa
Aragonès: Illa és el candidat del 155, de l’Íbex, de la monarquia, VOX, PP i CS
  • CA
Pere Aragonès a Terrassa
Pere Aragonès a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El candidat d’ERC a la presidència de Catalunya, Pere Aragonès: “Els que han manat sempre van veure una oportunitat el 2017 i ara ho tornen a veure en 14F. Ara han deixat Inés Arrimadas i han fitxat Salvador Illa. Si el líder del PSC arribés a president només seria perquè VOX, PP i Cs li han donat el seu suport. No ho permetrem. El 14 de febrer serà un nou 14 d’abril. Illa és el candidat del 155, del TSJC, de l’Íbex, de la monarquia, del Partit Popular, de la ultradreta i de Ciutadans. Un imagineu un govern amb García Albiol de conseller d’Interior, Albert Boadella de Cultura, de Josep Borrell de president del Parlament”. Pere Aragonès ha estat aquest vespre a l’acte central d’Esquerra Republicana de Catalunya a Terrassa, a la Sala Crespi.

“El 14 de febrer omplirem les urnes en un país que pateix els estralls d’una pandèmia que ha segat vides. Ha de ser la prioritat del país. Cal donar suport als que ho donen tot per combatre la pandèmia, a tot el personal dels serveis essencials”.

Pere Aragonès ha parlat d’un país “massa ferit per la repressió i per la pandèmia. Ens en sortim tots o no se’n surt ningú. “La reconstrucció económica i social s’ha de fer des de Catalunya”, ha reblat, exigint que els fons europeus es decideixin des del Principat i no des de Madrid. “Volem bastir una república de drets i oportunitats per tothom”. “És indispensable que la pròxima legislatura tingui un govern liderat per un partit d’esquerres i independentista. Un partit que continuï avançant per uns serveis públics de qualitat, que lluiti per la igualtat, pels drets i la llibertat”.

A la jornada a Terrassa hi han participat el candidat a la presidència de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia; el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent i Ramió; les candidates Laura Vilagrà i Pons, Najat Driouech Ben Moussa i Clara Palau i Canals; el candidat, Juli Fernández Olivares; i el Tinent d’Alcalde i portaveu d’Esquerra a Terrassa, Isaac Albert i Agut. I ha comptat amb la presència de darrera hora de Raul Romeva.

Ha obert el foc el tinent d’alcalde egarenc Isaac Albert. “La gent pateix. Se’ls ha d’escoltar i ser al seu costat. La gestió del present no ens ha d’hipotecar el futur. Aquest és un país de consens. Ha decidit existir i serà el que la seva gent vulgui”. “El 14F és important. Tenim la responsabilitat de convertir les incerteses davant la pandèmia”. Albert ha donat pas a Clara Palau, “encara que sigui de Sabadell”. “Esquerra republicana és un partit de pioneres, com Natividad Yarza. I ara espero poder arribar a ser la primera diputada trans al Parlament, per lluitat per la justícia social i el feminisme”.

Juli Fernández ha estat qui ha pres el relleu. “Hem d’omplir les urnes i guanyar les eleccions”. “A Terrassa, a Sabadell, als pobles de la comarca, al Vallès Occidental ens hi juguem molt. Els vots seran claus per guanyar el socialisme corrupte”. “El Govern de Catalunya dels últims 42 anys no ha tingut mai un president d’esquerres i republicà”. “Ens sabem preparats i preparades per respondre a les necessitats de la gent, que són les nostres. Omplim les urnes de llibertat, d’amnistia i justícia social”. Juli Fernández ha acabat amb unes paraules de Pere Quart: “Tornem a demostrar que com el Vallès no hi ha res”.

Najat Driouech:”Vull agrair al meu pare haver contribuït al desenvolupament social i econòmic d’aquest país, malgrat el que digui la ultradreta”. “Terrassa és diversa i és plural”, un “mirall”. “A ERC ens creiem la diversitat de la nostra societat, i volem reconèixer i representar la nostra pluralitat per poder representar a tothom. Som l’única força útil per defensar a tota la nostra societat”.

Najat Driouech ha donat pas a Roger Torrent: “Passar pàgina és una forma de dir-nos que renunciem a les nostres idees.” “Estem preparats per reconstruir el futur i construir el futur per a les noves generacions”. “Tenim l’oportunitat de posar fi a 40 anys de sociovergència”. Roger Torrent ha reblat que ERC “no té un sol cas de corrupció”. “No només ens juguem la salut del present, sinó també les oportunitats de futur dels nostres fills i filles. I a ERC estem preparats per assumir la responsabilitat de donar resposta a la situació i per construir una República que posi al centre els drets de les persones.”

Laura Vilagrà, que ha demostrat un gran coneixement de Terrassa, ha jugat amb els símils castellers, i ha parlat de la necessitat de fer un castell que vagi més enllà de la gamma alta, i amb una pinya més gran que mai. “ERC és el pal de paller de l’independentisme”. “Venim a construir una República per tothom i això s’aconsegueix treballant, sumant a gent a l’independentisme, defensant els seus drets i apostant per la justícia social”.

Raul Romeva ha recordat que havia de marxar aviat per anar a dormir a la presó, a Lledoners “per culpa d’un règim caduc”. “Omplirem les urnes de vots republicans”. Romeva també ha jugat amb el món casteller, i s’ha declarat gran admirador dels Minyons de Terrassa. “Em sento una mica malva”. “Nosaltres sabem des de sempre que el camí cap a la llibertat no són fàcils, són llargs i difícils. Esquerra és el partit de la mirada llarga, que sap cap a on va, el que vol. Un camí de llibertat per tothom.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa