MónTerrassa
Els partits de Terrassa renuncien a l’assignació mensual

Aquesta setmana, en la reunió de junta de portaveus de l’Ajuntament de Terrassa es va acordar per unanimitat que les assignacions dels grups municipals d’aquest mes d’abril es destinarien a Educació. Sense concretar en quines accions o en què s’invertirien exactament, sí que govern i oposició van demostrar la seva predisposició a prioritzar aquesta regidoria.

La quantitat de les assignacions varia en funció del nombre de regidors obtingut. Així, Tot per Terrassa renunciarà a 9.250 euros. El PSC li pertoquen 7.000 euros mensuals mentre que a ERC són 5.500 euros. Ciutadans té una assignació mensual de 4.000 euros i Junts per Terrassa de 3.250 euros. En total doncs, si tots els partits renuncien a la part íntegra estaríem parlant de 29 mil euros.

El tinent d’alcalde Isaac Albert ha manifestat a Món Terrassa que prioritzar l’educació en les polítiques públiques “no és només un posicionament polític, és una necessitat social evident. Si parlem de Terrassa, després d’anys de governs que han mirat cap a una altra banda, és una prioritat. Podem haver parlat molts cops sobre la segregació a les escoles de la ciutat, però aquesta realitat crec s’ha fet evident amb l’actual crisi del Covid19”. En aquesta línia, el republicà exposa que “l’equitat ha estat sempre una prioritat per donar les mateixes oportunitats davant el futur a tota la ciutadania, començant pels més petits. Ara cal reforçar el projecte que ja teníem prefixat com a govern i desenvolupar-lo i és molt bo comptar amb la implicació i complicitats de tots els grups del consistori per fer-ho possible”.

Per la seva banda, el cap de l’oposició i portaveu del PSC, Alfredo Vega, matisa que l’assignació aniria, en un principi, “a mesures orientades a dotació dels alumnes més vulnerables”, sense concretar però “cap mesura sí que tothom va estar d’acord en què fos en aquesta línia”. L’exalcalde socialista afirma que des de la seva agrupació “pensàvem donar l’assignació a una entitat d’interès social i sense afany de lucre. Finalment però ens afegirem a la proposta, perquè entenem que serà una actuació consensuada entre tots els grups”. Vega està d’acord en què “amb el confinament, encara s’han incrementat més les desigualtats educatives existents, i com a grup polític ens afegirem a qualsevol mesura que vagi en la línia de l’equitat”.

Des de Ciutadans, el seu portaveu Javi González, considera que “a banda de la nostra feina de control de l’equip de govern, i de fer propostes per tal de millorar la gestió municipal en aquests moments de crisi, calia anar una mica més lluny”. Per això es mostren a favor de destinar l’assignació mensual a “la lluita contra la Covid-19 i els seus efectes”. Cs recorda que “aquests diners estan compromesos” si bé reconeix que “el confinament alleugereix les càrregues”. González diu que “a la Junta de Portaveus vam ratificar aquest desig de renúncia i vam proposar que es destinessin aquests diners a temes relacionats amb educació”. Ciutadans sí que explica que es van acordar mesures més concretes com, “vam acordar entre tots que en primer terme es dedicaria a la compra de material escolar per a les famílies amb menys recursos que tinguin nens en edat escolar. Una mesura complementària al desplegament de recursos informàtics que ha promès la Generalitat en entorns familiars amb pocs recursos”.

Nou comentari

Comparteix