MónTerrassa
Parlem de violència, però no com volen alguns
  • CA

Els partits escandalitzats per les imatges de contenidors cremats, vidres trencats i pintades d’algunes entitats bancàries i l’acció contra la Comissària dels Mossos de Vic, per les protestes per la detenció i presó del cantant Hasél, que és la guspira que ho ha fet esclatar tot. Aquestes accions com sempre son considerades violència molt greu. Aquest Estat espanyol sempre ho planteja com si tot fos excepcional i únic.

Tenim una memòria de peix i no mirem que passa a d’altres països on les manifestacions el nivell de violència és molt més elevat, i no s’escandalitzen, ni busquen excuses. Com sempre els mitjans de comunicació afins al règim, els partits de dretes des de PP a PsoE-Psc, tota la gent anomenada d’ordre i plenament institucionalitzada fan grans escarafalls, i la de la Sra. Ayuso presidenta de la Comunitat de Madrid, és el millor exemple del terrorisme d’Estat i d’aplicar la major violència cultural i ignorant, que en res ajuda a calmar els ànims amb les seves paraules i actuacions. I aquí només faltaven les queixes dels Mossos per la manca de suport i protecció paternal. Molts d’ells es van creure allò de la policia del poble, la nostre deien alguns confonen de forma absurda la funció veritable de la policia. Un policia porti l’uniforme que porti, és un policia, no és un servidor públic, ni està al servei de la ciutadania, senzillament, és un servidor del poder i de l’Estat. I al final, quan estoven a la ciutadania, no importa el color de la uniformitat. I la brutalitat exercida, va en funció de la seva ideologia, és més, dins el cos dels Mossos hi ha personatges propers a VOX com hi ha a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l’exèrcit.

Per tant, en funció de la manifestació la seva actuació resta molt lluny d’actuar en proporcionalitat. I quan anem als grups d’intervenció en ordre públic, el nivell d’alguns personatges altament perillosos augmenta, per a fer aquesta feina s’ha d’estar bastant limitat mentalment i no tenir cap tipus d’escrúpol. Alguns de forma interessada es queden en l’anècdota, en la imatge fàcil i que serveix de fonamentació ideològica. No és casual que molts dels manifestants siguin joves, i això és el que s’haurien de preguntar els que critiquen aquest concepte de violència, sobretot, si son dels anomenats d’esquerres. L’Estat és el millor exemple en l’exercici de la violència i la brutalitat. Per això té tots els mitjans per a exercir-la: Judicatura, Govern, Policia i Guàrdia Civil, exèrcit i l’Església com a territori ideològic de protecció divina. I l’Estat espanyol és el millor model de la violència d’Estat des de la seva creació. Caduc, corrupte, podrit fins el fons, de pensament únic, franquista, èticament impresentable, on la ciutadania és un mer servidor. I davant d’un Estat corrupte, violent, al servei d’interessos minoritaris que se l’han venut per a satisfacció dels corruptes i en nom de la pàtria, els drets i llibertats cada cop estan amb més perill. L’anomenat Contracte Social, ja fa anys que s’ha trencat en aquest Estat. Estem davant d’un Estat fallit, empobrit i amb una majoria de ciutadania cada cop més precaritzada.

Això si, una minoria ben protegida per les institucions de l’Estat, cada cop més enriquida. Violència, és quan les persones perden la feina, tenen contractes precaris i miserables, i molts son desnonats sense contemplacions per a viure al carrer i en la misèria. Violència, és quan generacions de joves actuals i futures, no tenen cap perspectiva de vida, no se’ls ofereix cap oportunitat, només la foscor i cap futur. Només ser uns paries al servei d’un model social i econòmic que els aboca a la marginalitat absoluta. Violència, és afavorir la por per un sistema que ataca els drets de les persones amb lleis i normes, al servei de les institucions de l’Estat i dels interessos minoritaris que utilitzen les seves eines per a exercir la violència, el terror, convertint a la ciutadania amb cadells, afeblits , on la democràcia ha desaparegut i vivim én una llibertat vigilada, i en un règim de por. Violència, és quan l’extrema dreta cada cop està més protegida per les institucions de l’Estat, accedeixen a les institucions i les tenen controlades, llavors la seva violència actua amb total impunitat tant a les institucions, com al carrer contra els més febles. L’exercici de la seva brutalitat i impunitat, cada cop és més evident, i no val dir que els han votat, Hitler va arribar al poder votat i ja vàrem veure el resultat. Violència, és quan l’Estat de Dret no s’exerceix de forma justa i equitativa, senzillament, s’aplica la Llei de forma retorçada i la justícia és inexistent.

La Judicatura al servei de l’Estat, d’una minoria de dretes, franquista. Violència, és que un Estat criminal i assassí matant, torturant i reprimint a la seva ciutadania per a una dictadura, i no demanar responsabilitats, això no només és violència d’Estat, sinó uns criminals i terroristes de veritat per deixadesa. Violència, és quan una institució de l’Estat com la Monarquia, és el pitjor model d’equitat i d’ètica. Corrupte, sense cap escrúpol i protegida per a afavorir determinats interessos minoritaris. I malversant diners públics, davant d’una societat empobrida i marginada. Violència, no és insultar a la monarquia, criticar a les forces de seguretat de l’Estat o qualsevol altra concepte subjecte al lliure pensament i la llibertat d’expressió o similar. L’Estat no es cap exemple de res, és la major violència existent i el seu exercici del terrorisme d’Estat al llarg de la història sobretot a Espanya, és més que evident. Mentrestant, uns es van entretenint demanant dimissions de Pablo Iglesias i els seus, donant suport a les forces de seguretat, i criticant als joves per les seves actuacions i demandes. I no es dediquen a resoldrà els veritables problemes que ho generen, el Codi Penal absurd i fora de lloc, l’eliminació de la Llei Mordassa, acabar amb la corrupció institucional, plantejar propostes per a canviar la situació econòmica i social generant llocs de treball digne i un futur pels joves, i prendre mesures de canvi i depuració en totes les institucions de l’Estat, sobretot la Judicatura, la Monarquia, la Policia, la Guàrdia Civil i l’Exèrcit, per eliminar als feixistes franquistes d’aquestes, de forma efectiva. Llavors segur que la anomenada “violència” es reduirà. I a lo millor deixem de ser una democràcia limitada i exemple de res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa