MónTerrassa
Tota l’oposició de Terrassa s’uneix contra Ballart
  • CA

Potser perquè s’acosten les eleccions municipals, potser per altres raons, el cert és tota l’oposició s’ha posat d’acord per etzibar-li una clatellada a l’alcalde Jordi Ballart. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans (CS) i Junts (JxT) han unit forces per criticar les formes i les actuacions de la primera autoritat egarenca. Si les crítiques ja s’han sentit durant tota la legislatura 2019-2023, ara es revitalitzen i fan que l’oposició cridi que Jordi Ballart és un polític de caràcter populista. Una manera de fer, que a parer seu fa que es jugui amb el que ha de ser la neutralitat de l’Ajuntament.

El Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans i Junts posen sobre la taula accions de l’alcalde que consideren fora de lloc i aprofitades com a forma de promoció personal d’ell i de la seva formació Tot per Terrassa, de la que és el cap de cartell de cara als comicis del 28 de maig vinent.

L’oposició egarenca fan especialment referència a episodis recents

Les formacions de l’oposició egarenca fan especialment referència a episodis recents. “El passat dissabte, l’alcalde va rebre al Saló de Plens de l’Ajuntament a deu persones centenàries. En aquesta recepció oficial, les convidades van conèixer la institució i van signar al llibre d’Honor de
la ciutat”. El PSC, Ciutadans i Junts afirmen que aquest tipus d’iniciatives han de ser comunicades per a permetre que els regidors de tots els colors s’ho posin a l’agenda i hi puguin participar. Però no és l’únic que els ha molestat.

Jordi Ballart va lliurar ahir un reconeixement a una residència de gent gran per la tasca executada durant la pandèmia de la Covid-19. El Partit dels Socialistes de Catalunya, Ciutadans i Junts destaquen que hi ha un reglament municipal d’Honors i distincions que regulen aquest tipus de reconeixements, i que l’alcalde “no pot actuar obviant els protocols establerts”.

També sumen als greuges el vídeo institucional que Jordi Ballart va fer pel Nadal. Hi troben una campanya de publicitat encoberta de l’alcalde, veuen les imatges com una forma de promoció i reblen que era d’un personalisme exagerat. “L’alcalde el va publicar a les seves xarxes personals amb antelació a la publicació que va fer l’Ajuntament en els canals oficials”, escriuen en un comunicar dur. I apunten que aquest vídeo es va pagar amb diners de tothom, amb fons públics, i va costar 1.500 euros. “És patrimoni de la institució i l’alcalde no el pot utilitzar de forma privativa a les seves xarxes personals.”

L’oposició municipal considera que accions semblants s’han repetit durant ela quatre anys de legislatura, i expliquen que, malgrat que poden semblar simples fets anecdòtics, no s’hamn de veure així, sinó com una mostra “del caràcter personalista, populista i electoralista de l’alcalde. Aquest ús que Ballart fa de la institució pot posar en perill la neutralitat de la corporació”. Creuen que la campanya “ha de tenir límits i aquests han de ser el respecte a la institució.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa