MónTerrassa
El nou secreariat de l’ANC de Terrassa es presenta en societat
  • CA
El nou secreariat de l'ANC de Terrassa es presenta en societat
El nou secreariat de l’ANC de Terrassa es presenta en societat | Javier González

!--akiadsense-->

El nou secreariat de l’ANC de Terrassa s’ha presentat el públic a l’acte central de la Diada que s’ha fet al Parc dels Catalkans aquesta tarda de divendres 11 de setembre de 2020.

Manifest del secretaria de l’ANC Terrassa

TERESA MARIA CRIBILLERS

Bona tarda a tothom! Voldríem començar amb un agraïment molt gran en nom de l’Assemblea i de totes les entitats per la Independència, per l’esforç que heu fet de venir, amb tots els inconvenients que comporta enguany aquesta greu situació que ens toca viure. El gran repte de la Diada de 2020 era fer compatible la defensa del legítim dret de manifestació amb el dret a la salut, des de la responsabilitat. Gràcies, una vegada més, per haver-nos ajudat a aconseguir-ho!

VICTOR GUTIÉRREZ També volem fer esment dels col·lectius i les persones -totes i cadascuna- que s’han jugat la salut a primera línia, lluitant contra la COVID-19, ajudant-nos a estar proveïts dels productes de primera necessitat, netejant, etc… No podíem començar sense fer-los arribar el nostre agraïment com a societat cohesionada i solidària. D’altra banda, un record emocionat per a les persones que aquesta pandèmia s’ha endut durant aquests mesos i una gran abraçada per a les seves famílies.

ORIOL CAPELLAS Perquè aquesta crisi econòmica i social que ens ha tocat viure fa que, si la independència ja era necessària, esdevingui ara més urgent que mai, per garantir els drets socials de les catalanes i els catalans. Ens trobem, doncs, amb la necessitat d’emprendre noves vies per assolir allò que, des del primer moment, va motivar la creació de l’Assemblea Nacional Catalana: la Independència de Catalunya. Des d’aquest nou secretariat estem fent un exercici de reflexió abans d’emprendre aquestes vies, i tenim molt clar que si volem resultats diferebts, hem d’actuar de forma diferent.

MARIA BONASTRE Ha arribat el moment de deixar enrere la vella forma de fer política i optar per un sistema democràtic real, amb la participació activa de la ciutadania. La Declaració d’Independència i la seva posterior suspensió és una prova clara d’aquesta manera de fer política, en la que no es té en compte la voluntat del poble. Nosaltres hi érem i estàvem disposats a defensar les nostres institucions. Moltes veus reclamen ara aixecar aquella suspensió. No seria hora d’escoltar aquestes veus? Quantes promeses sobre la Independència de Catalunya no s’han complert? Quina és la nostra responsabilitat, com a ciutadania, perquè aquesta situació es mantingui?

LLUÍS SOBREVIA

Entenem que els partits polítics tinguin motius per anar separats, però nosaltres tenim un sol motiu per anar units: la independència de CatalunyaT. Per assolir la llibertat ens calen, per començar, tres potes: 1) Una societat civil, activa i empoderada. I mobilitzada de manera permanent. D’aquí la importància que aquest moviment i aquestes mobilitzacions tornin a agafar embranzida. 2) Unes institucions al servei i en sintonia amb la ciutadania. 3) Una àmplia acció exterior i diplomàtica que prepari els reconeixements a la nostra independència.

AUGUST ALGUERÓ Conscients d’això, si els nostres partits polítics volen el nostre suport hauran de passar de la competició a la cooperació. Només així tindrem institucions que no es dediquin a desmobilitzar-nos com en els darrers mesos, sinó a alliberar-nos. Si nostres partits en lloc a fer de gestors espanyols per delegació se sumen a la coalició d’alliberament, ens tindran al 100% Des de l’Assemblea no us podem oferir solucions fàcils. Tampoc les exigim als altres. Us oferim compromís i cooperació. I perquè els oferim, ens sentim autoritzats a exigir-los. Sabem que davant d’aquest estat l’única via realista cap a la independència és la unilateral.

MOUAD ESSEMAA Parlem ara de la nostra ciutat: Terrassa és la 3a ciutat de Catalunya en nombre d’habitants i cocapital del Vallès Occidental. Quina ciutat volem fer de Terrassa? A quina Terrassa tenim dret? Pensem que, des de l’àmbit local, hem de lluitar per la ciutat que volem i necessitem: una ciutat més humana, puntera en polítiques mediambientals valentes i que doni facilitats econòmiques a les idees emprenedores. Una ciutat que necessita renéixer i reforçar els seus fonaments amb valors republicans, amb justícia social real, amb una finestreta única d’atenció a la ciutadania. Un exemple de ciutat republicana. Un dels motors que ens impulsarà cap a la futura República Catalana. Aquesta és la Terrassa que volem!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa