MónTerrassa
Nou enfrontament polític per les multes als “animadors” de la Zona Esportiva

Els grups municipals de l’oposició (PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa) han emès un comunicat en què lamenten la negativa de la Tinenta d’Alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, de convocar una reunió extraordinària de la Comissió Informativa que la regidora de Tot per Terrassa presideix. La petició de l’oposició de convocar aquesta reunió va venir motivada pels “dubtes sorgits arrel d’una intervenció policial a principis del mes d’abril“.

En aquella actuació, agents de la Policia Municipal de Terrassa van denunciar a dues persones que estaven incomplint el Reial Decret 465/2020 per saltar-se el confinament. Arran d’aquesta denúncia, veïns de la Zona Esportiva van manifestar el seu malestar per la imposició d’unes multes que consideraven injustes i desproporcionades. Aquesta situació va generar debat aquell mateix dia a les xarxes socials, i l’alcalde Jordi Ballart va intervenir per dir públicament que estava «gestionant el tema» per veure què havia passat. Dies després, un sindicat policial va denunciar que havien desaparegut dues denúncies, precisament les mateixes objecte d’aquesta actuació policial.

Arran de la denúncia sindical la direcció de la Policia Municipal va convocar d’urgència als grups municipals per donar la seva versió dels fets, a la qual van participar el regidor de Seguretat, Xavier Fernández; i l’Intendent Major de la Policia, entre d’altres persones. Segons PSC, Cs i Junts en aquesta reunió, les explicacions que des del govern municipal es van donar no van resoldre tots els dubtes, motiu pel qual des del PSC, C’s i JxT es va demanar una reunió extraordinària de la Comissió Informativa de l’àrea en la qual està inclosa la Policia Municipal, per poder aclarir tots els dubtes i poder conèixer també la versió dels agents implicats i dels sindicats policials.

Divergència de formats i crítiques d’opacitat

En la Comissió Informativa els grups de l’oposició van al·legar els articles del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que avala que una quarta part dels membres de la Comissió puguin sol·licitar la convocatòria d’una reunió extraordinària. En aquells moments, la tinenta Lluïsa Melgares va dir que ho consultaria amb serveis jurídics per si s’havia de convocar una comissió informativa. Des d’ERC, el regidor Carles Caballero va mostrar la seva oposició a convocar una comissió extraordinària, “que és de caràcter públic i caràcter estrictament polític”, on es reclamava la presència dels sindicats i del sotsinpector policial per parlar d’un afer intern. També el regidor de Seguretat, Xavier Fernández Rivero, va recordar que havia convocat una reunió amb els grups polítics com a mostra de “transparència” i que l’informe sobre què havia passat i les explicacions donades existia, “no tinc cap problema a tornar explicar la situació”.

Segons l’oposició, la Presidenta de l’òrgan i Tinenta d’Alcalde, Lluïsa Melgares, va comunicar als grups que no es considerava “adient” convocar una reunió extraordinària aquest assumpte. Els tres grups de l’oposició diuen que la Tinenta d’Alcalde “s’ha extralimitat en les seves funcions, ja que no pot decidir sobre la petició que han formulat, ja que és el ROM qui regula aquesta sol·licitud i la Presidenta de la Comissió no té la capacitat de negar-s’hi ni la potestat de decidir sobre la mateixa, simplement ha de donar compliment al requeriment”.

Tanmateix, des del PSC, C’s i JxT es lamenta aquesta decisió del Govern municipal, “no només per l’incompliment que suposa del ROM, sinó per l’opacitat i la falta de transparència que demostra el Govern de TxT i ERC al no voler donar explicacions sobre un assumpte que l’oposició considera important”. Afirmen que malgrat aquesta negativa, continuaran demanant explicacions i no donaran el tema per finalitzat fins que s’aclareixin tots els dubtes que s’han originat a partir d’aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa