MónTerrassa
Neteja, transport i comerç: prioritats de la FAVT pel Pla de Xoc de Terrassa
  • CA
Reunió de la FAVT amb l'alcalde de Terrassa
Reunió de la FAVT amb l’alcalde de Terrassa | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

La FAVT va reunir-se aquest dijous amb l’alcalde Jordi Ballart per parlar sobre les mesures a prendre dins del Pla de Xoc per a la reactivació de la ciutat després de la crisi de la Covid-19. La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa ha posat sobre la taula el que consideren prioritats per tal de combatre “el deteriorament i transformació del teixit comercial en general i el petit comerç en particular i atacar l’augment de la desigualtat o l’augment significatiu de famílies vulnerables i l’augment de la desigualtat a la nostra ciutat”.

La plataforma alerta que la crisi sanitària i social fa témer “un possible augment de la inseguretat i el deteriorament de la ciutat” i posa punts vermells a l’estat de la neteja, un transport urbà “deficient” i la “privatització” del sector de la dependència. La FAVT considera que com actor important de la ciutat mereix ser escoltat i essent conscients de la seva responsabilitat amb la ciutat han plantejat a l’alcalde tot un seguit de mesures per parlar-ne:

– En sanitat recalquen que cal dissenyar una política i economia sanitàries públiques, “perquè estem obligats a respondre a la nova situació de demanda creixent, perquè el COVID ha fet saltar les alarmes i els centres assistencials s’han vist col·lapsats”.

– En el sector de residències i dependències, demanen la reforma total de la residència pública Mossèn Homs i la construcció de la residència de Sant Pere Nord i Ca n’Anglada. Així com millorar les ràtios de les residències i assistència domiciliària de treballadores i els seus salaris.

– En transport públic afirmen que s’ha incomplert el Pla de Mobilitat perquè no s’ha produït la municipalització i manifesten que s’han de canviar totes les línies d’autobusos i reforçar els barris perifèrics com Xúquer, amb “una greu deficiència”.

– En el comerç aposten per promoure l’e-commerce local, on els comerços petits puguin donar-li una segona oportunitat als seus negocis i on es pugui competir contra els gegants del sector que monopolitzen i desnaturalitzen el mercat.

– En el terreny energètic, la FAVT creu que s’ha de facilitar les instal·lacions fotovoltaiques en els habitatges. I diuen que ha de néixer la nova empresa municipal que comercialitza l’electricitat a la ciutat.

– En residus, diuen que cal crear un nou pla que posi a Terrassa en el mapa, com a model de recollida i gestió de residus. I és necessària la creació de l’observatori de residus i millora de la recollida i gestió de residus. També, tenir coneixement dels resultats de l’auditoria de l’empresa pública ECO EQUIP.

– Finalment, en transparència i democràcia, la Federació considera que cal un acord amb el Pacte d’empadronament i els desnonaments anant tots a una i que es respectin els protocols que avui dia no s’estan respectant. I recorden que “hi haurà democràcia real perquè participa la societat civil en la gestió i supervisió d’aquesta gestió. S’han de complir els acords del Ple i els Consells Sectorials que es reuneixin”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa