MónTerrassa
Nau del peix i plaça porxada seran espais “oberts i polivalents”
  • CA
Proposta de com seria la plaça porxada | ERC-MES Terrassa

!--akiadsense-->

Millorar el Mercat de la Independència és una de les prioritats del nou govern. Isaac Albert ja va expllicar fa uns dies a Món Terrassa que malgrat que es descartava fer una “obra faraònica” sí que es durien a terme diverses actuacions de reforma i adequació de l’estructura. Molt relacionat amb aquest projecte, i en paral·lel, l’executiu local treballa per donar una nova vida a la plaça porxada, coneguda oficialment com a Racó de Can Galderic.

I és que en el pla estratègic que es va aprovar amb els paradistes amb l’anterior govern socialista es va acordar que es buidaria la Nau del peix. Les parades d’aquest sector anirien a parar a a nau central, i a partir d’aquí començaria el projecte de transformació de la nau i el seu entorn. “Abans però del trasllat de les parades de peix a les que es trobin buides a la nau principal caldrà fer un anàlisi detallat del mix comercial“, subratlla el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, ja que considera que “fa un temps que no es fa i hem de veure amb la reestructuració com quedaria”. I és que alerta que potser “caldrà moure algunes parades de lloc” amb l’objectiu de “donar un cert ordre i sentit, que crec que s’ha perdut una mica”.

Sobre el projecte de la nau i la plaça porxada, Albert reconeix que encara “no hi ha cap decisió presa, i quan es faci, serà d’acord amb els paradistes”. Tanmateix, el govern sí que té certes idees o, fins i tot, condicionants. El debat sobre què hi ha d’anar resta obert però tothom coincideix a dir que és un espai “privilegiat” i que pot ser un “pols d’atracció” molt important. Per això, cal anar amb cura què s’hi posa. “Sincerament, jo no veig aquest espai 100% dedicat a la restauració“, confessa el tinent d’alcalde, i els seus dubtes es fonamenten en què “em pregunto quin impacte tindria sobre la restauració de l’entorn. No tinc clar que la ciutat pugui suportar aquest pol tant potent”.

El que sí que hi veig és un espai obert a la ciutat i polivalent, i que estigui gestionat pel mateix Mercat. Pot ser un espai on hi pot haver el Mercat del Pagès, el Mercat dels Encants, el Mercat del Llibre, la Fira dels Vermuts, activitat cultural, en un moment puntual restauració… perfecte”, elocubra però té una cosa molt clara: “cap problema que ho gestioni el mercat però sí que crec que han ser coses no sedentàries, que hi passin coses i sempre diferents. Un espai obert, permeable i que espongi molt aquest espai central de la ciutat”.

El govern descarta un gran operador al soterrani

Sobre la part de baix i soterrani, Albert recorda que la transformació original passava per obrir el Mercat a la Rambla. “I no ho descartem. Estem d’acord que la transformació passa perquè així sigui, ara bé, ha de ser el Mercat qui s’obri”. I és que s’havia parlat en el seu moment que s’hi instal·lés un gran operador, com una cadena de supermercats o fins i tot un FNAC. “Que el frontal de la Rambla estigui obert amb un FNAC, si aquest no està connectat i el flux de gent no pot pujar i baixar, per la Rambla pot ser molt interessant però pel Mercat no. Si s’obre a baix per posar-hi un operador, la cosa es complica perquè això també suposa que les neveres i els obradors han de desaparèixer i pujar a dalt, i això implicaria també fer les parades noves. Jo no hi tinc res a dir, però el paradista no tots ho veuen clar”.

Així doncs, el primer pas és “obrir la Rambla però tenint clar que ha de ser part del Mercat“, i potser l’opció més raonable passaria per “enviar parades a baix o reorganitzar-lo. Per això crec que cal un anàlisi del mix comercial per saber què tenim i prendre decisions. Però obrir el mercat a la Rambla, sens dubte”, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa