MónTerrassa
Najat Driouech, a Terrassa: «Vosaltres sou el canvi»
La diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech
La diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech | cedida

!--akiadsense-->

La diputada d’Esquerra Republicana, Najat Driouech, va retornar a la infància i va explicar com, quan feia poc que havia arribat del Marroc, amb nou anys, els professors la felicitaven per cada nova paraula apressa en català. Acompanyada pel candidat a l’alcaldia per ERC-MES, Isaac Albert, i la responsable d’educació de la candidatura, Teresa Ciurana, la diputada explica davant un nodrit grup de mares de l’escola Mare de Déu de Montserrat, d’origen marroquí com ella, sobre l’esforç de la seva mare i el seu pare per donar-li una educació.

Parlen del sentiment de pertinença de la generació anterior i de les oportunitats dels seus fills i filles que, invariablement, passen per l’educació i l’esforç de projectes com el Montserrat on es treballa per implicar tota la família. Complicitat i explicacions de la Najat Driouech sobre com exerceix la seva responsabilitat com a primera dona musulmana al Parlament de Catalunya «Quan treballem temes d’infància jo no defenso els drets dels nens i nenes marroquins, sinó de totes i tots els infants. Com vosaltres, al final, tots i totes formeu i milloreu el barri o Terrassa des de la diversitat». Un missatge positiu que no amaga, segons el candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, la necessitat d’implicació i recursos des de la pròpia ciutat per desenvolupar projectes concrets que permetin obrir camins de futur per tothom «vingui d’on vingui, parli el que parli o resi a qui resi».

A la segona part de la visita, al Centre Cívic Montserrat Roig de Ca n’Anglada, la diputada aprofita per parlar en primer terme amb algunes veïnes i veïns que li expliquen els seus problemes amb habitatge o les necessitats de millora dels serveis de mediació a la ciutat tant per la interacció amb l’administració municipal com per la millora de les relacions de veïnatge.

El que pretenia ser una salutació puntual de les nenes i nens d’origen marroquí que cada tarda assisteixen a les classes de llengua de l’associació amistat i futur al Centre Cívic, va ser un intercanvi d’opinions (sobretot amb els més grans).

Isaac Albert va respondre a la pregunta directa d’una jove sobre què podria oferir com a futur alcalde dient «justament el que estem fent avui aquí, escoltar-vos, saber què penseu, recollir les vostres idees i fer-vos participar de la construcció de la nostra ciutat. ». Najat Driouech diu que les rtrobades han servit per millorar els drets de la comunitat musulmana «així com de tota la ciutadania. Sense les aportacions i la implicació de la gent això no seria possible».

Sobre els partits feixistes que es presenten a les eleccions Najat Driouech és contundent: «Un partit que ens vol fer fora pel nostre origen? Que diu que les dones som menys i se’ns pot pegar? Que nega els drets LGTBI? No hi ha res a parlar. Hem de ser actius. No volem la representació de cap partit xenòfob a les institucions».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa