Els municipis del Vallès Occidental han traslladat al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, les seves inquietuds i preocupacions en l’àmbit de seguretat. La trobada ha aplegats els regidors d’Esquerra Republicana al Vallès Occidental en la trobada mensual d’electes de la comarca. La cita, va tenir lloc a Sant Cugat del Vallès, amb el propòsit de compartir “els reptes i necessitats de la comarca”. Ha estat el diputat al Parlament de Catalunya Juli Fernández l’encarregat de donar la benvinguda als assistents, recalcant que “estem creant un espai de trobada on podem posar en comú inquietuds i crear sinèrgies molt interessants i profitoses”.

Els electes republicans dels pobles més petits i que no tenen una policia local pròpia van explicar al conseller les dificultats que tenen per afrontar situacions on es requereix la presència dels cossos de seguretat. També es va posar sobre la taula, la necessitat d’aplicar correctament el protocol en atenció a la violència de gènere i van recalcar la importància d’una formació constant dels membres dels cossos de seguretat. Els municipis també van demanar que s’instés a millorar la comunicació, col·laboració i coordinació entre els cossos de seguretat per obtenir una resposta més ràpida i eficaç.

Elena va aprofitar per treure pit de la feina d’ERC en l’àmbit nacional. “Esquerra representa actualment el pal de paller del projecte de país, per l’excel·lent feina feta des de fa 90 anys”, i va assegurar que “la seguretat i l’ordre són d’esquerres, i tenim la concepció que han de servir per garantir a tothom l’exercici dels drets i de les llibertats”. El conseller ha recordat als càrrecs electes que “estem i estarem al territori allí on calgui. Som un partit amb vocació de servei, i estarem aquí avui, i cada dia que faci falta”, per setenciar que la voluntat del departament que ara digireix és “fer política de seguretat i ordrecom l’entenem, i ho farem bé, ho farem diferent”.

Nou comentari