MónTerrassa
MónTerrassa: un diari amb molt futur

L’aparició, ara fa cinc anys, del diari digital MónTerrassa va representar l’obertura d’una nova etapa en el panorama de la comunicació local, amb una estratègia periodística i empresarial enfocada absolutament cap al món de la premsa digital i a una presència molt activa en les xarxes socials. Es tractava, en aquell moment, d’un projecte relativament modest, orientat cap a un creixement pas a pas, que havia de guanyar-se la confiança del públic i dels anunciants i que es presentava en societat amb una clara vocació de terrassenquisme militant.

La seva integració en el grup de comunicació català ElMón, que té la seva seu social a Terrassa, li aportava musculatura empresarial i connexió amb el conjunt del sector de la comunicació a Catalunya, a més d’afavorir, posteriorment, que les notícies de Terrassa arribessin amb més facilitat a lectores i lectors de tot el país. Aquesta combinació, un mitjà molt local però no gens localista, juntament amb les sinèrgies pròpies d’un grup de comunicació, ha estat probablement una de les claus de la seva evolució al llarg d’aquests cinc anys, guanyant posicions, consolidant tots els progressos i creixent en continguts, en credibilitat i també en publicitat, que és vital per a un diari gratuït com MónTerrassa.

Com a lector i també, inevitablement, com a persona que ha anat sortint sovint a les notícies de MónTerrassa, crec que hi ha dos factors més que ajuden a explicar l’èxit i la consolidació d’aquest diari. La immediatesa i la independència periodística. L’equip professional de MónTerrassa ha sabut captar, des del primer moment, un valor fonamental de la informació digital: la immediatesa, la capacitat de resposta periodística a totes hores i un esforç constant d’actualització. Per altra banda, també han sabut posar en valor la independència empresarial i periodística que és imprescindible per guanyar credibilitat i perquè els lectors i lectores es facin seu el diari per damunt d’adscripcions ideològiques o interessos de qualsevol mena.

MónTerrassa ha volgut i ha sabut esdevenir un diari plural, lliure, de diàleg, respectuós amb la diversitat, i al mateix temps, com deia abans, molt “militant” d’un terrassenquisme obert, de la nostra història, del nostre patrimoni, de la nostra identitat compartida com a ciutat.

Aquestes són algunes de les claus del seu èxit. Dia a dia, en aquests cinc anys, hem vist com el diari es consolidava i s’afermava, al mateix temps que esdevenia un dels referents imprescindibles de la premsa terrassenca.

Sovint parlem de la necessitat de potenciar la digitalització i la innovació a tots els sectors d’activitat econòmica. El periodisme és, òbviament, un d’aquests sectors, a més de moltes altres coses. Doncs bé, MónTerrassa ha estat pensat i realitzat des del primer dia amb mentalitat pròpia del segle XXI, totalment digital i amb una gran capacitat i agilitat per aprofitar totes les oportunitats tecnològiques i tots els canvis socials que implicar i que implicarà encara més en el futur la revolució digital.

Aquest diari, doncs, és un diari que ja comença a tenir una certa història, un cert passat, però que sobretot té al davant molt futur. Un futur en el qual acompanyarà, sens dubte, a una ciutat que també mira endavant, que explora totes les possibilitats de la digitalització i que preserva, sens dubte, la riquesa de la seva identitat i també el caliu humà, la proximitat, la complicitat, que ens permeten ser una gran ciutat, una gran xarxa, molt diversa, més unida que mai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa